• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
23

POTPISAN UGOVOR O DODJELI POTPORA IZ JAMSTVENOG FONDA ZA PRERAĐIVAČKU INDUSTRIJU U INOVACIJE

Zbog prošlogodišnjeg propusta, kada zbog neispunjavanja uvjeta Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije nije mogla niti konkurirati za potpore iz Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije, u svom mandata, župan Damir Bajs pokrenuo je niz aktivnosti kojima su osigurani potrebni uvjeti.

Regionalna razvojna agencija je doregistrirana i Županija je time dobila potpornu instituciju koja će moći davati jamstva gospodarstvenicima. Bjelovarsko-bilogorska županija prva je županija koja se javila na Natječaj Ministarstva za dodjelu potpora Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i  inovacije u prerađivačkoj industriji u 2014. godini. Dodijeljeno joj je milijun kuna, a Ugovor su potpisali župan Damir Bajs i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić.
„Iznos od milijun kuna bit će osnova stvaranja fonda vrijednog 10 milijuna kuna, jer Županija u partnerstvu s poslovnim bankama namjerava multiplicirati sredstva “- rekao je župna Bajs prilikom potpisivanja Ugovora.
Zamjenik ministra Alen Leverić istaknuo je važnost ovih potpora za gospodarstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, jer kao u rijetko kojoj županiji, čak 34 posto čini ga prerađivačka industrija. „Ove potpore omogućit će da se zadrže radna mjesta, da se poveća proizvodnja upravo u toj grani gospodarstva“ – naglasio je zamjenik Leverić.
Župan Damir Bajs najavio je sastanak s predstavnicima gospodarskih komora i poslovnih banaka kako bi se razradio model prema kojemu će se dodjeljivati jamstva, te istaknuo je ovo prvi put da će Bjelovarsko-bilogorska županija imati jamstveni fond za svoje obrtnike, male i srednje poduzetnike.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a