• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Siječanj
11

POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU ŽELJEZNIČKOG PRIJEVOZA NA RELACIJI BANOVA JARUGA – DARUVAR - VIROVITICA

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i direktor HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. Željko Ukić potpisali su ugovor o sufinanciranju javnog prijevoza za 2022. godinu na relaciji Banova Jaruga-Daruvar-Virovitica za studente, umirovljenike i osobe starije od 60 godina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije

Za tu je namjenu Županija osigurala 200 tisuća kuna.

- Prošle godine je tom dionicom prosječno mjesečno putovalo 180 studenata i 120 umirovljenika te osoba starijih od 60 godina. Drago mi je što nastavljamo suradnju s HŽ-om i potpisujemo ovaj ugovor – istaknuo je župan Marko Marušić.

Da se nastavkom suradnje želi što je više moguće revitalizirati putovanje na toj dionici potvrdio je i direktor HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić istaknuvši kako je svjestan u kakvom je stanju ta pruga kojom se prometuje relativno malim brzinama što zahtijeva kompleksnu organizaciju prometa i organiziranje dvostruko više kapaciteta nego u normalnim uvjetima.

Ukić je potvrdio kako HŽ trenutačno nije u mogućnosti povećati broj linija od Daruvara do Virovitice, na što su peticijom nedavno ukazali studenti.
- Na pruzi od Daruvara do Banove Jaruge trenutačno se izvode građevinski radovi kako bi se minimalno poboljšalo stanje infrastrukture. Nažalost, prosječna komercijalna brzina od Virovitice do Banove Jaruge je svega 30 kilometara. Putnički prijevoz raspolaže s jednim vlakom i posadom za taj vlak, a tek kad bi brzine bile veće, s jednim bismo vlakom mogli puno više relacija napraviti – istaknuo je Ukić dodajući kako je na tom pravcu osiguran alternativni prijevoz zaobilaznim pravcem.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a