• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Lipanj
29

POTPORA ŽUPANA BAJSA KIPARSKOJ RADIONICI “SVIJETLE PRUGE”

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je organizatore Kiparske radionice „Svijetle pruge 2017.“ Nevena Bilića docenta na Akademiji likovnih umjetnosti iz Zagreba i profesora Petra Baršića, te načelnika Općine Veliko Trojstvo Ivana Kovačića na čijem se području održava ta već tradicionalna kiparska radionica i to na prostoru lugarnice Rogović kut na Bilogori.

Projekt „Svijetle pruge“ traje u kontinuitetu od 2002. godine, a idejni začetnik i voditelj te hvale vrijedne kiparske radionice na otvorenom bio je profesor i kipar, jedan od najpoznatijih hrvatskih suvremenih likovnih umjetnika, Slavomir Drinković koji je lani nakon teške bolesti preminuo.

No, njegova ostavština u vidu „Svijetlih pruga“ ide dalje pod vodstvom dvojice kipara docenta Bilića i profesora Barišića. I upravo ovogodišnje „Svijetle pruge“ održat će se u spomen na svog idejnog začetnika i to tijekom mjeseca rujna. Tada će, kao što je to već uobičajeno, studenti uz potporu svojih mentora imati priliku izraditi drvene skulpture koje će biti dodane „Galeriji skulptura Svijetle pruge“ na otvorenom na Bilogori.

Kao i svih proteklih godina i ove kiparska radionica „Svijetle pruge“ imaju potporu Bjelovarsko-bilogorske županije koja u partnerskom odnosu s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim šumama i Općinom Veliko Trojstvo doprinosi njenom dugogodišnjem održavanju.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a