• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Kolovoz
16

POVRATAK HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE U BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU

Jučer, 16. kolovoza predstavnik Hrvatske radio televizije Amir Bečić službeno je preuzeo prostore za rad koje će koristiti Hrvatska radio televizija za potrebe svog dopisništva u gradu Bjelovaru.

Naime, Hrvatska radiotelevizija javila se na Javni poziv Bjelovarsko-bilogorske županije i ostvarila pravo korištenja prostora za potrebe svog dopisništva na adresi Trg Eugena Kvaternika 13, inače, prostora u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije. Time se u našu županiju vraća Hrvatska radiotelevizija za studijem za rad koji je ugašen prije gotovo dvije godine. Zalaganja župana Bajsa da se studio vrati tako su urodila plodom, a samim time i ovaj dio Hrvatske dobit će adekvatno medijsko praćenje od strane javne televizije, jer podsjetimo, od Čakovca do Osijeka Hrvatska radiotelevizija nema ni jedan televizijski studio.

Današnjem preuzimanju prostora koje je u vlasništvu BBŽ prethodili su dogovori župana Bajsa i v.d. ravnatelja Kovačića o povratu dopisništva u Bjelovar, a potom i potpisivanje ugovora o zakupu prostora.

Ugovor o korištenju prostora potpisan je na pet godina, a djelatnicima HRT-a bit će na raspolaganju gotovo 135 četvornih metara prostora u samom centru grada Bjelovara. Time se Hrvatska radiotelevizija vraća u Bjelovar, grad gdje su bili prisutni dvadesetak godina sve do studenog 2014. godine, kada se studio ugasio. Zapošljavao je tada 23 djelatnika i bio jako televizijsko sjedište koje je pokrivalo ne samo Bjelovarsko-bilogorsku županiju, već i okolne. Napomenimo, kako danas s područja Bjelovarsko-bilogorske županije od strane HRT-a izvještavaju tri videonovinara, a službeni prostor za rad nemaju.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a