• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
25

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE IVO JOSIPOVIĆ POSJETIO BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Bila je to prilika za sastanak sa županijskim Povjerenstvom Otkosa 10, za posjet Češkoj obeci, obilazak uspješne bjelovarske tvrtke Hittner, Centra Mato Lovrak u Velikom Grđevcu, Daruvarskih toplica, te Pčelarstva Daruvar.

Bjelovarsko-bilogorska županija sa svojim Povjerenstvom za Otkos 10 kojeg čine ratni zapovjednici iz tog vremena krenula je ponovno s inicijativom na prijedlog župana Damira Bajsa za priznanje prve oslobodilačke operacije u Domovinskom ratu Otkosa 10.
Učinjena je jedna nepravda. Akcija nije bila dovoljno valorizirana, nije bila dovoljno prepoznata i sada tu nepravdu ispravljamo. Podsjetit ću našao sam se nekoliko puta za županijskim Povjerenstvom i imali smo i okrugli stol gdje su prezentirani detalji akcije. Sagledali smo akciju i s političkog i s vojnog stanovišta i sasvim sigurno neki od sudionika najzaslužniji sudionici dobit će zaslužena odličja koja nažalost do danas nisu dobili. Mislim da je riječ o iznimno važnoj akciji i u vojnom i u psihološkom smislu i to je bila jedna od onih važnih akcija koje su značile prekretnicu već za samom početku rata, rekao je predsjednik Ivo Josipović u Bjelovaru.
U Daruvaru mu je pak u Daruvarskim toplicama prezentiran projekt toplica „Lječilišno-rekreacijski centri BBŽ i PSŽ.“ Naime,  Daruvarske toplice planiraju u narednom desetogodišnjem razdoblju od 2012 do 2022 godine investirati u proširenje postojećih kapaciteta i obnovu postojećih objekata iznos od 17,2 milijuna eura, naravno pomoću europskog novca.
Drago mi je da sam vidio jedan ambiciozni projekt s dobrim izgledima za uspjeh. Računa se na europske fondove, mislim s pravom. Ovaj projekt je na tragu onoga što jest jedan od pravaca našeg turizma, dakle zdravstveni turizam. Vidim da su ambicije velike, a projekt se s jedne strane osvrće na tradiciju, a s druge strane na neka nova dostignuća posebice kada je riječ o zdravstvenoj usluzi. Mogu samo poželjeti da se projekt realizira, rekao je predsjednik Josipović u Daruvarskim toplicama.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a