• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Ožujak
2

Predsjednik RH Ivo Josipović u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović u sklopu boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji posjetio je gradove Bjelovar i Daruvar.

            Uz Predsjednika Republike bila je potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešić, savjetnik Predsjednika za unutarnju politiku prof.dr.sc. Siniša Tatalović, savjetnik Predsjednika za gospodarstvo prof.dr.sc.Boris Cota, pročelnica Kabineta Predsjednika Danica Juričić Spasović, te Helena Kasanić i Franjo Vondraček.

          U Bjelovaru se susreo sa županom Miroslavom Čačijom i njegovim suradnicima, te gradonačelnikom Bjelovara Antunom Korušcem i članovima Gradskog vijeća, te je posjetio  Srednjoškoski centar u Bjelovaru. Susreo se s učenicima 4 srednje škole - Turističko ugostiteljske, Medicinske, Ekonomske i birotehničke i Trgovačke. Obišao je učionice za praktični rad tih škola, a kušao je i delicije budućih kuhara.

 U polusatnim razgovorima i župan i gradonačelnik upoznali su ga s aktualnostima, problemima  i projektima kojima regionalna i lokalna samouprava nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete života. Predsjednik Ivo Josipović izrazio je zadovoljstvo s onim što je čuo, izjavivši da mu je bilo drago upoznati se sa sjajnim ljudima koji imaju sluha za politički trenutak, odnosno da je Hrvatska pred ulaskom u EU, ali koji su se suočili i nose se s problemima gospodarske krize.

Predsjednik Josipović u pratnji domaćina, položio je vijenac i odao počast hrvatskim braniteljima uz spomen obilježje na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru.

U Daruvaru, Predsjednik se sastao s gradonačelnikom Daliborom Rohlikom, tamošnjim Vijećem i gospodarstvenicima, te je posjetio Savez Čeha i Daruvarske toplice.  Posebno je naglasio zadovoljstvo demokratičnošću koja je ovdje zaživjela u punom smislu, i uključenošću naconalnih manjima u lokalnu vlast te poštivanje njihovih prava. Podsjetio je da je i sam član češke "Besede".

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a