• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
19

PREDSTAVLJANJE PROGRAMA ERASMUS + ZA PRIJAVITELJE U 2015. U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održano je informativno predstavljanje programa Erasmus + za prijavitelje u 2015. godini.

Program su predstavile Snježana Štefok iz odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje odraslih i Marija Kondres, voditeljica odjela za obrazovanje odraslih pri Agenciji za mobilnost i programe EU. Tako su zainteresirani na radionici više mogli saznati o Ključnoj aktivnosti 1 – mobilnost u svrhu učenja za pojedince
Ključnoj aktivnosti 2 – Strateška partnerstva i
Ključnoj aktivnosti 3 – Podrška reformi politika.

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta. Erasmus+ zamijenit će sedam postojećih programa: Program za cjeloživotno učenje s njegovim potprogramima – Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius i Grundtvig, Mlade na djelu te pet programa međunarodne suradnje. Program sada po prvi put uvodi i podršku na području sporta.

Područje obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta može znatno pridonijeti rješavanju glavnih socioekonomskih izazova s kojima će se Europa susretati do kraja desetljeća. Sve to zajedno treba doprinijeti provedbi Strategije Europa 2020. za rast, radna mjesta, socijalnu jednakost i uključivanje.

Svrha programa Erasmus+ je podržati napore država sudionica u programu da učinkovito iskoriste mogućnosti europskog ljudskog i socijalnog kapitala, a pritom vodeći računa o cjeloživotnom obrazovanju.

Polaznike radionice njih pedesetak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pozdravio je i župan Bajs. Meni je drago da ste se svi okupili oko nečega što mislim da je ključno, a to je uključenje svih nas u programe koji se nude od strane Europske unije, a vezani su uz obrazovanje. Bjelovarsko-bilogorska županija odnosno naši ljudi, pa i neki od Vas, bili su već uključeni u program Erasmus koji smo mi završili u tijeku prošle 2014. godine. Međutim Europa koja polaže dosta na obrazovanje, Europa koja želi biti konkurenta u tom segmentu i s Amerikom i s Kinom i drugima, ovog trenutka nudi i niz novih programa. Na nama je da iskoristimo tu mogućnost, istaknuo je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a