• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
8

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA INFORMATIVNI CENTAR ZA MLADE „LIKE“

Župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je predstavljanju projekta Informativni centar za mlade „Like“, koji se održao u Mjesnom odboru Stjepan Radić u Bjelovaru.

Riječ je o projektu Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva kojeg je odobrilo    Ministarstvo socijalne politike i mladih, a partneri na projektu su  Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar. Projekt je usmjeren mladima, a obuhvaćat će uređenje prostora za Informativni centar za mlade „Like“, kupnju dva računala i osiguranje besplatnog pristupa Internetu. Također, u sklopu projekta osigurat će se „Šalter za mlade“ na kojemu će svi zainteresirani moći dobiti odgovore na pitanja vezana uz školovanje, prava mladih, edukacije, mogućnosti zapošljavanja i to osobno ili putem Info telefona koji će biti uspostavljen i financiran također iz projekta. Kroz projekt će se održati i više radionica za mlade, a sve to zajedno spomenuto Ministarstvo financira s 59 500 kuna, Bjelovarsko-bilogorska županija s 10 000 kuna, BCRDC s 5 000 kuna, dok Grad Bjelovar ustupa prostor za Informativni centar „Like“.

Moram spomenuti da smo kroz ovaj projekt uspjeli ostvariti radno mjesto za nezaposlenu mladu osobu. Osoba će biti odabrana putem natječaja na 9 mjeseci na puno radno vrijeme. To nam je bio cilj i za to smo se borili. Centar je zamišljen da bude informativni centar gdje će mladi moći saznati sve ono što ih zanima. One informacije koje ćemo moći odgovoriti, to ćemo odmah plasirati, a ono što nećemo, to ćemo tražiti od stručne odgovorne osobe da nam pomogne odgovoriti. Ideja je da mladi imaju info telefon, centar u koji mogu doći tijekom radnog vremena i da mogu koristiti usluge info centra. Kroz projekt ćemo nabaviti 2 stolna računala, imat ćemo besplatni Internet, printer gdje će oni moći printati i radionice koje će biti vezane uz rad tih računala i u vezi zapošljavanja mladih. Suradnik je Hrvatski zavod za zapošljavanje koji će održati radionice, vezane uz pisanje molbe, pisanje životopisa i slično. Pokušat ćemo oformiti tim koji će moći odgovoriti na sva pitanja, istaknuo je u ime Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva Željko Pavleković ujedno i predsjednik MO Stjepan Radić.

U početku ovog mandata stavili smo naglasak na civilno društvo. Ono što bih istaknuo mnoge udruge iskoristile su tu priliku. Mi imamo preko 20 projekata koji su u tijeku, a vezani su uz raznovrsne skupine, mlade, starije ili socijalne grupe. U svakom slučaju obraćaju se onima kojima je to najpotrebnije. Bjelovarski Centar za razvoj civilnog društva  jedan je od najagilnijih udruga na našem području, a ovo je jedan od niza projekata u kojima je Županija partner. Mene veseli da sredstva koja će doći tu su namijenjena upravo mladima. Najveći problem mladih je njihovo zapošljavanje. Info centar Like je upravo tako i zamišljen. Osim što će zaposliti mladu osobu, omogućit će odgovore na pitanja gdje i kako mogu ostvariti pravo na rad. Ali to nije sve, postavit će se baza za odgovor na mnoga pitanja, a to je ono što želimo danas, ali i sutra, naglasio je župan Bajs na predstavljanju projekta.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a