• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Svibanj
3

Predstavljen vodič za osobe s invaliditetom kroz Bjelovarsko – bilogorsku županiju

Predsjednik zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislav Bobuš, dr.med. i župan Miroslav Čačija javnosti su predstavili Vodič za osobe s invaliditetom kroz Bjelovarsko – bilogorsku županiju.

Vodič je predstavljen upravo na treću godišnjicu donošenja Konvencije UN- a  o pravima osoba s invaliditetom, 3. svibnja. Bjelovarsko – bilogorska županija je treća hrvatska županija koja je izdala takvu informativnu publikaciju koja osobama s teškoćama omogućuje lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti.  Izdavanje takvih vodiča projekt je Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH u koju je uključeno sedam županija.  Predsjednik Zajednice Zorislav Bobuš i tajnica Marica Mirić istaknuli su osjetljivost Bjelovarsko – bilogorske županije i spremnost na suradnju uvijek kad su u pitanju osobe s invaliditetom. U odnosu na ostale županije i gradove u ovoj se najviše došlo u uklanjanju fizičkih prepreka za osobe s invaliditetom. Upravo zato, rekla je tajnica Mirić, za Bjelovarsko – bilogorsku županiju može se reći da je najviše po mjeri čovjeka.

Stav Županije, prema riječima župana Miroslava Čačije je da svim svojim građanima omogući uvjete funkcioniranja u kojima će se osjećati zadovoljno, korisno i kao punopravan član zajednice u kojoj živi.

Na tome se stalno radi, pa je i ovaj Vodič pokazatelj što još treba napraviti, o čemu će Županija voditi računa. Vodič je tiskan u tisuću primjeraka i bit će podijeljen  udrugama, te općinama i gradovima na području Bjelovarsko – bilogorske županije. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a