• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Studeni
9

PREDSTAVLJENA BROŠURA „LJEPOTA MAJČINSTVA“

Zamjenici župana Bojana Hribljan i Neven Alić, predsjednica Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo dr. Marija Čatipović, direktorica Radio Terezije Danijela Vusić, uz prisustvo majki s djecom te predstavnice Doma zdravlja BBŽ predstavila je javnosti brošuru „Ljepota majčinstva“.

Brošura „Ljepota majčinstva“ tiskana je u 500 primjeraka i nastavak je promocije dojenja i majčinstva te se veže na jedinstvenu modnu reviju „Ljepota majčinstva“ održanu 4. listopada 2017. u Domu kulture, u sklopu Nacionalnog tjedna dojenja. Organizator revije bili su Radio Terezija i Udruga za zdravo i sretno djetinjstvo, a suorganizator Bjelovarsko-bilogorska županija te pokrovitelj Grad Bjelovar.

U suradnji s Domom zdravlja BBŽ, brošura će se podijeliti ciljano u 83 pedijatrijske, ginekološke i ordinacije obiteljske medicine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Uvjereni smo da će brošura biti rado čitana i pregledavana jer se u njoj nalaze fotografije 27 majki i njihove djece koje su bile sudionice ovogodišnje, druge po redu, revije „Ljepote majčinstva“. Stoga  brošura “Ljepota majčinstva” može biti „štivo koje se gleda i čita kad se čeka kod doktora“.

Namjera je da brošura posluži kao promotivni materijal o dojenju i majčinstvu, kako bi se što više budućih majki odlučilo, prema UNICEF-ovoj preporuci, do 6.mjeseci starosti djeteta isključivo ga dojiti.

„Ljepota majčinstva je važna i temeljna je za razvoj zdravog društva. Odnos koji imaju majka i dijete, na tome počiva i naše društvo. Naša doktorica Čatipović je aktivna u predstavljanju svih programa i podrške koju daje majkama da djecu doje bar do 6 mjeseci svog života i mi se tome priključujemo. Ova prekrasna brošura koji će uveseliti sve one koji će ih gledati i potaknuti da majčinstvo njeguju i uživaju, jer je u ovim najranijim danim ono najvrjednije. Majčinstvo traje cijeli život i kao takvo, treba ga njegovati  i podržavati.“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan.

„Hvala županu i svim čelnicima Županije, jer zaista je lijepo nastupati kao predstavnik prve županije koja je postala prijatelj dojenja. Kako je došlo do ove ideje? Mlade majke kažu da ne bi dojile jer žele ostati lijepe. To zaista ne stoji, majka što više puta rodi i doji to je ona ljepša, jer tako se tijelo regenerira. Vodeći se tom rečenicom, gledala sam koliko imam prekrasnih majki u svojoj ambulanti i sigurno bi mogla izvesti barem 100 žena koje bi mogle parirati bilo kojim modelima. To su lijepe žene i majke i mislila sam jednom ćemo to pokazati svima. Tako sam došla do Danijele Vusić i rekla da trebamo pokazati ljepotu majčinstva. U vrlo kratkom roku smo to organizirali uz pomoć cijele zajednice.“, objasnila je dr. Čatipović.

„Nakon početne ideje sve je išlo veoma lagano s našom doktoricom. Prva godina je prošla sjajno, druga još sjajnije. Ove godine sudjelovalo 27 majki s djecom i je još ljepše i posebno. Također, ove godine smo imali majke iz cijele županije, ne samo Bjelovar. Ova brošura je nastavak na našu modnu reviju, koja će se uz pomoć Doma zdravlja i Županije naći u 83 ambulante i bit će dostupna svima. Vjerujem da će svima biti drago vidjeti ovu brošuru. Intencija je da sve buduće majke potaknemo na dojenje.“, izjavila je Danijela Vusić. 

„Suradnja doktorice Čatipović i patronažne službe traje već dugi niz godina. Dijeljenje ove knjižice je samo jedan u nizu načina kako smo distribuirali brošure o dojenju. Te knjižice će doći u prave ruke, kod pedijatara i ginekologa. Vjerujem da će sama ta knjižica imati utjecaja u budućnosti i na druge majke.“,  rekla je Jasenka Janeš iz Doma zdravlja.

„Prvi put se susrećem s ovakvim projektom i moram reći da je ovo divan način da se naglasi da je majka i dalje lijepa nakon što rodi i doji. Zaista prekrasno iskustvo.“ zaključila je majka Tamara Turković, s čime su se složile i ostale prisutne majke.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a