• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Svibanj
10

Predstavnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu u radnom posjetu Bjelovaru

Hrvatski zavod za hitnu medicinu u Bjelovaru čelnicima Bjelovarsko – bilogorske županije, Doma zdravlja i djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu predstavili su reorganizaciju hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj.

Aktivnosti vezane uz osnivanje Zavoda za hitnu medicinu BBŽ i aktivnosti vezane uz uspostavu tima hitne medicine u BBŽ. Cilj reorganizacije hitne medicinske službe jest da osigura dostupniji, kvalitetniji, strukturno stabilniji i financijski održiv sustav hitne medicine na nacionalnoj razini koji će pacijentima pružiti bržu i kvalitetniju hitnu medicinsku uslugu. Ovom je prilikom predstavljen priručnik  ''Temeljni hitni medicinski postupci'' autora Miljenka Gvožđaka i Branke Tomljanović koji su podijeljeni medicinskim sestrama i tehničarima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Bjelovaru. Sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu, župan Miroslav Čačija, zamjenik župana Krešo Jelavić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vesela Trnski, ravnatelj Doma zdravlja Branislav Ljubić, v.d.ravnatelja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Stjepan Matoš, te medicinske sestre i tehničari.

            Nakon sastanka, svi zajedno, obišli su prostor novog Centra obiteljske medicine u Bjelovaru u objektu Dječjeg dispanzera  u krugu Opće bolnice Bjelovar. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a