• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Svibanj
20

Prijam u povodu 35 godina Djelatnosti za anesteziologiju Opće bolnice Bjelovar

Župan Miroslav Čačija u povodu 35 – te godišnjice osnutka te Djelatnosti i 10 – te godišnjice rada Ambulante za bol primio je voditeljicu Djelatnosti za anesteziologiju i intenzivno liječenje Opće bolnice Bjelovar Vesnu Pogačić – Gavran, dr. med., voditelja Ambulante za bol prim. mr. sc. Ivana Šklebara, dr.med i glavnog tehničara Hrvoja Pokosa.

            Djelatnost je to čijih jedanaest liječnika obavlja posao  anestezije za 6 operativnih  odjela Opće bolnice Bjelovar, u sklopu koje su Jedinica intenzivnog liječenja i Ambulanta za bol, a aktivno je uključena u program transplantacija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH.  Godišnji prosjek pacijenata koje godišnje zbrinu je 400, a mortalitet je očekivanim granicama 6 do 8 posto. Budući da su jedini Odjel u Općoj bolnici Bjelovar koji ima mogućnost respiratorne potpore posljednjih nekoliko godina broj bolesnika s takvom potporom povećan je 20 posto. U toj je djelatnosti oprema nešto bez čega se ne može i svake se godine obnavlja tako da će ove godine upotpuniti monitoring u jedinici intenzivnog liječenja i uvesti invazivnu hemodinamiku.

            Ambulanta za bol, prema riječima doktora Šklebara u potpunosti je opravdala svoje osnivanje prije deset godina. Premda radi svakodnevno, na termin se čeka dva do tri mjeseca premda se u četiri sata rada dnevno obradi dvadesetak pacijenata.

            U povodu ovih obljetnica Podružnica Hrvatskog liječničkog zbora i Djelatnost za anasteziologiju intenzivno liječenje organizirali su stručni skup. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a