• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Ožujak
1

Prijam uoči Paraolimpijade za Zlatka Pesjaka

Na predstojećim Paraolimpijskim igrama koje se u Vancouveru održavaju od 12. do 21. ožujka ove godine, u hrvatskoj skijaškoj reprezentaciji bit će Zlatko Pesjak, član Skijaškog kluba „Sokol“ iz Bjelovara.


            Zlatka Pesjaka i predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića primio je župan Miroslav Čačija sa svojim suradnicima, zamjenikom Krešom Jelavićem, predstojnikom Ureda župana Daliborom Jurinom i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Veselom Trnskim.  U ime Županije čestitali su mu na dosadašnjim rezultatima i poželjeli uspjeh u Vancouveru.
            Aktivnim skijanjem, Zlatko Pesjak počinje 2000. godine u razvojnim kampovima Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Član je Skijaškog kluba Sokol Bjelovar od osnivanja kluba. Na međunarodnim natjecanjima nastupa od 2002. godine, a 2006. nastupa na Zimskim paraolimpijskim igrama u Torinu. Na svjetskom prvenstvu u Koreji 2009. godine u  slalomu osvaja  17 mjesto.
            Očekuje ga nastup na Zimskim paraolimpijskim igrama u Vancouveru, za koje se s reprezentacijom pripremao u Zagrebu na Sljemenu, Austriji i Italiji.

            Zlatko Pesjak, najbolji je i najperspektivniji hrvatski skijaš paraolimpijac i od njega se mogu očekivati dobri rezultati u jakoj konkurenciji na Paraolimpijskim igrama. 

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a