• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Travanj
17

PRIJEM ZA NAJUSPJEŠNIJE SPORTAŠE SAVEZA ŠKOLSKO-ŠPORTSKIH DRUŠTAVA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je naše najuspješnije mlade sportaše i njihove trenere koji djeluju pod okriljem županijskog Saveza školsko-športskih društava. Riječ je o sportašima i sportskim ekipama koje su se plasirale na završnicu Državnog prvenstva u različitim sportovima koja se održava u Poreču od 19. do 28. travnja ove godine.

Pojedinci i ekipe koje su se plasirale na Državno prvenstvo:

KROS
1.  IV. O. Š. Bjelovar, djevojčice 5. i 6. razred, prof. Goran Juren
2. O. Š. Rovišće, dječaci 5. i 6. razred, prof. Dražen Milaković
3. I. O. Š. Bjelovar, djevojčice 7. i 8. razred, prof. Dejana Bajsić
4. II. O. Š. Bjelovar, dječaci 7. i 8. razred, prof. Vladimir Štefun
5. Medicinska škola Bjelovar, djevojke, prof. Matija Jasenko
6. Tehnička škola Bjelovar, mladići, prof. Zdenko Kuna

STOLNI TENIS
7. III. O. Š. Bjelovar, djevojčice  7. i 8. razred, prof. Branimir Mrazović

ODBOJKA
8.  Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar, dječaci 7. i 8. razredi, prof. Dario Šokac

RUKOMET
9. IV. osnovna škola Bjelovar, dječaci  7. i 8. razredi, prof. Romana Skender

KOŠARKA
10. Gimnazija Bjelovar, mladići, prof. Velibor Balaban


          Inače, pod okriljem Saveza školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije djeluju sportska društva u svim našim školama, a kroz razna natjecanja prođe i do tri tisuće naših mladih sportaša. Da bi se plasirali na Državno prvenstvo naši učenici prolaze tri razine natjecanja – gradsko, županijsko i poludržavno nakon kojeg se plasiraju na Državno prvenstvo.

          Savez školsko-športskih društava u najvećoj mjeri financira Bjelovarsko-bilogorska županija koja je u svom proračunu za ovu godinu osigurala 300 tisuća kuna za njihov rad što je gotovo tri puta više u odnosu na godinu ranije. S tim sredstvima uz natjecanja učenicima je omogućen i niz drugih sadržaja poput škola u prirodi, odlaska na bazene i slično.

„Kada govorimo o sportu, sport bi trebao biti jedan sastavni dio unutar naših škola kako osnovnih, tako i srednjih. Meni je drago da već niz godina u našoj županiji radi naš Savez i da sukladno tome možete sudjelovati i u nizu takmičenja. Vi ovdje koji ste u našoj županijskoj vijećnici, vi ste u biti oni koji ste se izborili na Državnu završnicu. Dakle, vi ćete u Poreču od 19. do 28. travnja biti tamo nazočni i ja želim kad ste već prošli tri kvalifikacijske stepenice, a to je to gradsko, županijsko i poludržavno natjecanje, da vam bude kao prvo lijepo u Poreču i da napravite tamo dobar rezultat. Predstavljat ćete i svoju školu, predstavljat ćete i svoj grad, općinu i svoju županiju, a predstavit ćete ponajviše sebe. Nadam se da u svakom od tih trenutaka ćete u konačnici i uživati jer sport i služi tome da čovjek ima jedno osobno zadovoljstvo. Županija naravno sufinancira naš Savez, nadam se da lakše sad to funkcionira u 2018. godini. Nadam da ćemo se nakon današnjeg prijema opet vidjeti pa da čestitamo  prvacima, ali to nije uvjet odlaska, to je uvjet našeg druženja“, naglasio je župan Bajs na prijemu.

„Tu su učenici koji već sutra putuju u Poreč na državna natjecanja i nadam se da će dobro nastupiti. Želim im svima sreću, idem i ja s vama kao član skupštine Hrvatskog školsko-športskog saveza. Sutra i prekosutra je natjecanje u krosu, a sljedeći tjedan će nas predstavljati ostale škole, tu je gimnazija Bjelovar koja je izborila završnicu u košarci, škola Daruvar koja je osvojila natjecanje, naši odbojkaši, zatim 3.OŠ djevojčice koje su izborile natjecanje u stolnom tenisu i 4.OŠ nas predstavlja u rukometu. Želim vam puno uspjeha i sutra i prekosutra i naravno sljedeći tjedan, a očekuje nas još i županijsko natjecanje u atletici koje ćemo održati 2. svibnja na našem gradskom stadionu. Htio bih se zahvaliti u ime Saveza školsko športskih društava i u ime svih učitelja i profesora  zdravstvene kulture na velikoj financijskoj potpori Županije koja je pogotovo povećana ove godine što će nam uvelike pomoći u organizaciji ovih natjecanja, kvaliteti natjecanja, opreme i organizaciji natjecanja“, istaknuo je Dražen Milaković predsjednik Saveza školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Mi smo svoj put prema Poreču započeli na gradskom natjecanju koje je ujedno bilo i županijsko ovdje u Bjelovaru. Bez problema smo osvojili 1. mjesto i plasirali se na poludržavno koje se održalo u Novskoj. Tamo smo odigrali dvije utakmice i obje smo pobijedili na zadnju loptu i sa srećom i zadovoljstvom smo se plasirali na Državno natjecanje u Poreču. To nam svima puno znači i nadali smo se tome, ali nismo baš to i očekivali, jer nije lako otići među top 6 škola u Hrvatskoj“, naglasio je Dominik Dašek kapetan košarkaše ekipe Gimnazije Bjelovar.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a