• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
28

PRIJEM ZA NOVU DIREKTORICU TURISTIČKE ZAJEDNICE BBŽ JASNU VANIČEK-FILA

Bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije na prijemu u Županiji predstavio je novu direktoricu Turističke zajednice Jasnu Vaniček-Fila. Naime, nakon osamnaest godina sa čela te turističke organizacije povukao se dotadašnji predsjednik Antun Turčić, a putem javnog natječaja Turistička zajednica je dobila novu direktoricu.

Jasna Vaniček – Fila poznata je novinarka koja je svojedobno radila na županijskom radiju BBR-u, Hrvatskoj televiziji, a posljednjih nekoliko godina bila je na čelu najveće privatne radijske kuće Media servisa. Posljednjih godinu dana  radila je kao konzultantica na nekoliko europskih projekata.  Iza nje je i iskustvo rada u ministarstvu turizma i slijedom svega toga zasigurno joj ne nedostaje iskustva da na novom radnom mjestu učini vidljivije pomake u razvoju turizma na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Svakako obol tomu može dati i korištenje europskog novca koji se nudi za turističke projekte istaknuo je na prijemu bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Kada govorimo o onome što je pred nama reći ću da Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se pred jednim novim izazovom, izazovom pred kojim se nalazi i turizam Hrvatske, a to je na koji način iskoristiti ono što je pred nama. Pred nama je zapravo mogućnost da turizam kao dio gospodarstva bude više nazočan kada govorimo o povlačenju sredstava Europske unije. Govorimo o jednom partnerskom odnosu  javnog sektora u ovom slučaju Turističke zajednice i Županije i privatnog sektora, a to su svi oni koji se bave profesionalno turizmom. Mi želimo napraviti jedan novi odnos i jedan novi iskorak. Turizam Županije bilježi pozitivne brojke, ali taj trend se sasvim sigurno može i treba pojačati. Ono što je pred našom novom direktoricom je da sve te zadatke zajedno s nama u Županiji i ostvari. Želimo da se turizam u narednom razdoblju jače profilira u našem kraju, da postanemo prepoznatljiva destinacija. Napraviti ćemo već iduće godine neke korake u tom pogledu uključujući i mogućnost izrade novog slogana koji opisuje naš kraj. Ali najvažnije od svega je da zajedno s privatnim partnerima pokušamo nastupiti kako na sajmovima, tako i na natječajima. Na natječajima na kojima se mogu dobiti značajna sredstva. Ja ću samo spomenuti da će od iduće godine ovisno o natječajima za turizam biti odobreno između pedeset i sto milijuna eura bespovratnih sredstava, istaknuo je župan Damir Bajs.

Drago mi je što dolazim iz ovoga kraja. Rođena sam Daruvarčanka. Živim u Bjelovaru. Već u ovom medijskom iskustvu što se tiče turističkih projekata čini mi se da sam o svima napravila priče i reportaže tako da ih doista dobro poznajem. Ono što mi se čini ključnim je da nam predstoji jedna puno jača i snažnija suradnja  županijske Turističke zajednice s lokalnim Turističkim zajednicama i s privatnim sektorom koji ovdje radi. Kontinent je inače u Hrvatskoj zastupljen sa 5% i treba se jače profilirati i jače brendirati.  Turistička zajednica mora biti neprestano u komunikaciji i u suradnji. U jačoj on line komunikaciji u jačem predstavljanju u svim medijima, ali i raspoznavanju svakog turista, istaknula je na predstavljanju nova direktorica TZ BBŽ Jasna Vaniček-Fila.

Nakon predstavljanja u uredu Župana  Jasna Vaniček-Fila našla se već u radnom okruženju održavši sastanak s predstavnicima lokalnih turističkih zajednica s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a