• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Rujan
12

PRIJEM ZA ZAPOVJEDNIKA VOJARNE BILOGORA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je zapovjednika vojarne „Bilogora“ i zapovjednika topničko-raketne pukovnije Bjelovar brigadira Marijana Cikuša. Naime, brigadir Cikuš na čelu bjelovarske vojarne „Bilogora“ nekoliko je mjeseci, a suradnja Bjelovarsko-bilogorske županije i vojarne „Bilogora“ uvijek je bila obostrana i na dobrom nivou što će se nastaviti i dalje, čulo se na prijemu.

Bjelovarsko-bilogorska županija spremna je izaći u susret i pomoći vojarni Bilogora u svim poslovima i događanjima u koje se može uključiti, posebice u dijelu koji se odnosi na civilni sektor.

Jedna od zajedničkih točaka zasigurno je i organizacija Dana otvorenih vrata vojarne „Bilogora“ kada se obilježava i Dan topništva i Dan topničko-raketne pukovnije. Ove godine Dani otvorenih vrata imati će i važniji značaj budući da se obilježava 25. obljetnica od osnivanja 16. topničko-raketne pukovnije Bjelovar – pukovnije koja je dala veliki obol u Domovinskom ratu na brojnim bojištima diljem Hrvatske.

Inače, Dani otvorenih vrata vojarne Bilogore obilježavaju se početkom prosinca i vežu se uz blagdan Svete Barbare, a građani tada imaju mogućnost razgledati Taktičko-tehnički zbor, na kojem je izložena mnogobrojna borbena i neborbena tehnika topničkih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a