• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Travanj
29

PRIKUPLJAJU SE IZVIJEŠĆA VEZANA UZ ŠTETE I PROGLAŠENJE ELEMENTARNE NEPOGODE UZROKOVANE MRAZOM

U noći 25.travanja i jutro 26.travnja područje naše Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i veći dio Hrvatske pogodile su niske temperature koje su dosezale i do – 7 Celzijevih stupnjeva na određenim područjima. Sve to zajedno izazvalo je smrzavanje i mraz što je prouzročilo velike štete našim poljoprivrednim proizvođačima, ponajprije vinogradarima, voćarima, povrtlarima, ali i ratarima.

          Bjelovarsko-bilogorska županija po nalogu župana Bajsa već je poduzela korake vezane uz proglašenje elementarne nepogode. Kontaktirani su gradovi i općine na području županije vezano uz procijene štete, a ovog trenutka zahtjeve za proglašenje elementarne nepogode sa svojim izviješćima u Županiju su dostavile Općine Šandrovac, Rovišće, Sirač, Kapela, Nova Rača, Konačanica, Berek, Veliko Trojstvo te Grad Daruvar.
          S obzirom na činjenicu da se jednom odlukom treba pokriti ukupnost šteta koje je pruzročio jedan događaj, pričekat će se još jedno kraće vrijeme kako bi se idući tjedan stekli uvjeti za proglašenje elementarne nepogode za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a