• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Veljača
22

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI, SPORTAŠICE, SPORTSKE EKIPE I DJELATNICI BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao je na svečanom proglašenju najboljih sportaša, sportašica, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Bjelovarsko-bilogorske županije u hotelu Central u Bjelovaru.

Titulu najboljih sportaša Bjelovarsko-bilogorske županije u 2017. godini ponijeli su Tihana Rab, članica Streljačkog društva „Končanica“ i Vjekoslav Karakaš, Powerlifter, član Sportskog kluba „Phoenix GYM “ iz Garešnice. Ženski rukometni klub Bjelovar ponio je titulu najbolje ženske ekipe, a za najbolju mušku županijsku momčad izabran je Kuglački klub Bjelovar.

Članovi Atletskog kluba Sokol, Marija Kasumović i Albin Vidović najbolji su sportaši s invaliditetom. Za najbolju ekipu izabrana je Ženska ekipa u pikadu Športskog saveza Osoba sa invaliditetom Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je Atletski klub „SOKOL“ iz Bjelovara najbolja momčad.

Župan Bajs dodijelio je Trofej, zlatne, srebrne i brončane plakete za doprinos sportu na području naše županije. tako je Trofej Zajednice pripao Dinku Tandari koji je svoj čitav život posvetio sportu, a bio je osnivač i trener taekwondo kluba „Omega“, čiji je sada predsjednik.

Zlatne plakete uručene su nogometnom klubu „Radnički“ iz Velikog Vukovja, NK „Mladost-Nada“ iz Hrastovca te NK „Ribar“ iz Kaniške Ive. Davor Drakser, Sanja Marić, Kuglački klub „Sirela“ te NK „Napredak“ za doprinos sportu dobili su srebrne plakete.

„Danas je praznik sporta Bjelovarsko-bilogorske županije. Ostvareni su dobri rezultati, ali oni mogu biti još i bolji. Na nama je da stvorimo što bolje uvjete za sport i konstantno radimo na tome. Zahvaljujem se županu i Županiji što nam je omogućio više financijskih sredstava za rad naše Zajednice. I dalje ćemo pratiti sve programe i naše sportaše.“, rekao je Fredi Pali, predsjednik Športske zajednice BBŽ. 

„Lijepo je vidjeti veliki broj sportaša i sportašica raznih uzrasta. Zahvalio bih Športskoj zajednici, ali ponajviše onima koji se bave sportom, našim sportašima. Mi imamo sportaša koje financiramo stipendijama, ali ipak najviše je onih koji se sportom bave volonterski. Oni ulažu svoj trud, vrijeme i htijenje kako bi postizali rezultate, ali i kako bi vodili klubove. Bjelovarsko-bilogorska županija je svojim Savezima povećala financijska sredstva u ovoj godini, pa tako i Športskoj zajednici. Istakao bih i dobru suradnju s HOO, jer temeljem te dobre suradnje naša Športska zajednica dobit će i dva nova kombija.“, istaknuo je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a