• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Ožujak
21

Projekt opremanja Osnovne škole Velika Pisanica obrazovnom opremom

U srijedu, 21.ožujka 2012. godine u Japanskom veleposlanstvu održano je svečano potpisivanje Ugovora za donaciju OŠ Velika Pisanica.

Ugovorom su školi dodijeljena bespovratna sredstva za ‘‘Projekt opremanja Osnovne škole Velika Pisanica obrazovnom opremom’’ i to u iznosu od 13.139 EUR. Ugovor su potpisali veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Njegova Ekselencija Masaru Tsuji i ravnateljica škole Ivana Gregorić. U ime Općine Velika Pisanica i Bjelovarsko bilogorske županije potpisivanju su nazočili načelnik Fredi Pali i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac.

Japanska vlada financirat će nabavu školskog namještaja (ormari, police, klupe i stolice) za 6 učionica te ormare i police za još 2 učionice u OŠ Velika Pisanica što će uvelike pomoći boljem radnom ozračju i boljim rezultatima učenika naše škole. Zahvaljujemo se Japanskom veleposlanstvu i Vladi na financijskoj potpori našem projektu.

Vlada Japana je u okviru humanitarnog „Programa pomoći za temeljne ljudske potrebe u Republici Hrvatskoj“ odobrila donacije za još 4 projekta: „Projekt opremanja centra za dnevnu skrb za starije i nemoćne osobe“ u Donjem Lapcu, „Projekt unaprjeđenja društvenih sadržaja kako bi se izbjegle opasnosti od mina“ koji je odobren Crvenom križu, “Projekt razminiranja područja oko Grada Lipika”  i „Projekt nabave opreme za ambulante u Dalju i Erdutu’‘. Financijska potpora za sve navedene projekte je 164.000 EUR.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a