• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Ožujak
16

Promocija središnje Hrvatske u Rimu, od 15. do 21. ožujka

Prvi put, turističke zajednice županija središnje Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačka županije, te grada Zagreba, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, organiziraju zajednički inozemni nastup - roadshow u Rimu u Italiji, od 15. do 21. ožujka 2010. u Galeriji Sordi (Via Corso).

            Ovom promocijom, želi se bolje upoznati talijansko tržište s kontinentalnim dijelom naše zemlje, njezinom bogatom poviješću, kulturom i prirodnom baštinom.
            Prema podacima Državnog zavoda za statistiku i evidencije Turističkih zajednica županija, talijanski turisti po broju dolazaka i noćenja zauzimaju značajno mjesto. To je razlog da talijanskim turistima posvetimo posebnu pažnju, te se prilagodimo talijanskom turistu koji ima visoke standarde i očekivanja.
            Iz godine u godinu, predano se radi na poboljšanju ponude kontinentalnog turizma, a najveći pomak u kvaliteti ostvaren je u ruralnom i wellness turizmu. Za te je oblike turizma sve veći interes i potreba, tako da je i na globalnoj razini povećana potražnja za aktivnim turizmom i cjelovitim odmorom za dušu i tijelo.
            Namjera je organizatora predstaviti kontinentalnu Hrvatsku kao izvrsnu destinacija i za City break turizam koji se nameće kao sve prihvatljivije rješenje u ovo užurbano suvremeno doba, doba sve većih dostupnosti, mogućnosti i zahtjeva turista nove generacije.
            Zbog blizine obalnog dijela Hrvatske, kontinentalni i obalni turizam doživljavamo kao jednu turističku cjelinu koja se nadopunjuje i predstavlja Hrvatsku kao destinaciju bezbrojnih mogućnosti i raznolikosti, a opet jednostavne dostupnosti.
            Atrakcija roadshowa bit će veliko uskrsno jaje (rad slikara naivaca iz Koprivničko-križevačke županije) koje će u srijedu, 17. ožujka 2010. godine, biti darovano Svetom Ocu Benediktu XVI na dogovorenoj audijenciji. Na njoj će biti ministar turizma RH Damir Bajs, direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, direktorica TZ Zagreba Amelija Tomašević, župani županija koje nastupaju na roadshowu, među kojima će biti bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija.
             U ponedjeljak 15. ožujka, hrvatski turistički djelatnici središnju kontinentalnu Hrvatsku  predstavili su talijanskim medijima.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a