• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Lipanj
14

RADIONICA DESTINACIJSKI MENADŽMENT

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija te podrškom domaćina, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije organizira programe edukacije za javni i privatni sektor na temu razvoja novih turističkih proizvoda.

Druga radionica za Turistički Klaster Središnje Hrvatske koji obuhvaća 8 županija,  pod nazivom Destinacijski menadžment - koordinacija aktivnosti lokalne zajednice i turističkih agencija na razvoju turističkih proizvoda održala se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
Stručna radionica bila je namijenjena zaposlenicima u sustavu turističkih zajednica te lokalnoj upravi i samoupravi na poslovima vezanim uz razvoj turizma, razvojnim agencijama te receptivnim turističkim agencijama (komercijalistima, produkt menadžerima, voditeljima poslovnica), potencijalnim gospodarskim i drugim subjektima koji se bave razvojem proizvoda.
Očekivani rezultati zajedničkih radionica:  podignuta svijest o potencijalima razvoja turizma posebnih interesa u lokalnim zajednicama, educirani djelatnici turističkih agencija i turističkih zajednica o razvoju turizma posebnih interesa i trendovima u turizmu, unaprijeđena suradnja javnog i privatnog sektora za upravljanje destinacijom, identifikacija nositelja posebnih kompetencija, analiza do sada razvijenih složenih turističkih proizvoda, formuliranje odrednica marketing plana za pojedine proizvode i linije proizvoda.
Okupljene na radionici pozdravio je i bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik TZ BBŽ Damir Bajs. Kada govorimo o upravljanju destinacijom onda je ključno da županijske Turističke zajednice, ali i lokalna samouprava, imaju dobru suradnju s onima koji rade nove proizvode. To je ključno i za kontinent. Moramo znati da turizam u mnogome ovisi o organiziranom dolasku. I uspjeh Bjelovarsko-bilogorske županije, porast dolazaka i noćenja, naše prvo mjesto na hrvatskoj ljestvici, zapravo znači da smo naše prednosti pretvorili u aranžmane. Čini mi se da kada smo došli na police, a to znači u agencijske aranžmane, to znači da je uspjeh počeo dolaziti ne sam od sebe već u suradnji privatnog i javnog sektora. Ovo što se danas dešava u našoj županiji je priznanje našem uspjehu, jer to je tek druga radionica od četiri koliko će biti u Hrvatskoj. Predstavnici niza županija su se pojavili ovdje, predstavnici privatnog sektora i vjerujem da ćemo biti dobri domaćini, ali i da ćemo nešto naučiti, istaknuo je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a