• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Travanj
26

RADNI POSJET BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI U SKLOPU PROJEKTA„JAČANJE KAPACITETA GOSPODARSKO-SOCIJALNIH VIJEĆA BJELOVARSKO-BILOGORSKE I MEĐIMURSKE ŽUPANIJE“

Bjelovarsko-bilogorska županija jedina je županija kojoj su odobrena sredstva za jačanje socijalnog dijaloga i to u iznosu od 413.714,91 kuna. Projekt koji u potpunosti financira Europski socijalni fond provodi se u partnerstvu s Međimurskom županijom. Ciljana skupina u projektu su članovi gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije.

U sklopu projekta potrebno je provesti niz aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti je radni posjet Brodsko-posavskoj županiji. Projekt „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko- bilogorske i Međimurske županije“ predstavljen je članovima Gospodarsko socijalnog vijeća Brodsko posavske županije. Naglašena je važnost suradnje s drugim županijama, a u svrhu jačanja socijalnog dijaloga, bržeg i bolje gospodarskog razvoja koja je prijeko potrebna s obzirom na lošu trenutnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj. Zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Đurđica Ištef Benšić istaknula je želju za kvalitetnijim dijalogom, većim brojem projekata i bržim napretkom. Dok je zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović naglasio ulogu GSV-a u privlačenju stranih investitora u hrvatsko gospodarstvo. Na taj način bi se potaknuo, ne samo gospodarski razvoj, nego i veća zaposlenost.

Ukazano je na potrebu bolje suradnje županijskih gospodarsko-socijalnih vijeća s nacionalnim, resornim ministarstvima i ostalim institucijama koje mogu pridonijeti jačanju tripartitnog dijaloga u Republici Hrvatskoj. Provedbom Projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost socijalnog dijaloga, te poboljšanje organizacijskih sposobnosti sva tri socijalna partnera.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
  Dokumenti za download
Dodano: 13. 05. 2016.
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a