• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Ožujak
23

RADNI SASTANAK VEZAN UZ CENTRE KOMPETENTNOSTI U BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima održao je radni sastanak s ravnateljima strukovnih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a na temu kandidiranja projekata Centara kompetentnosti koji će se realizirati u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Budući kako će Ministarstvo znanosti i obrazovanja u skoro vrijeme raspisati natječaj za Centre kompetentnosti Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji sa svojim strukovnim školama dogovara koje škole s područja naše županije mogu konkurirati na natječaje i koje imaju uvjete da se pokrenu Centri kompetentnosti upravo kod njih. Bitno je suglasje, želja škola, ali i interesi naših škola, kako bi se projekti mogli kandidirati.

Centri kompetentnosti ići će na ruku strukovnim zanimanjima, točnije podizanju razine i uvjeta za stjecanje znanja za strukovna zanimanja. Riječ je o strukovnim zanimanjima koja se traže u turizmu, poljoprivredi, elektrotehnici, strojarstvu, informatizaciji i zdravstvu. Na Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a  u suradnji sa školama i sukladno tržištu rada, sada je da dogovore u koje će se Centre kompetentnosti ići.  Riječ je o Centrima za čije su pokretanje otvorene mogućnosti za dobivanje sredstava iz dva europska fonda, a  vezano uz razvoj strukovnog obrazovanja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a