• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
27

SAVJET I TIM ZA ZDRAVLJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održan je radni sastanak Savjeta i Tima za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije na kojem se raspravljalo oko osnivanja Tima za palijativnu skrb u županiji.

Tim za zdravlje osniva se zbog predlaganja mjera i aktivnosti u svrhu provođenja Strateškog plana razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014. – 2016. na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Radi se o multidisciplinarnom timu koji će obuhvaćati sve relevantne dionike koji mogu pružati usluge palijativne skrbi.

U raspravi na sastanku Savjeta i Tima za zdravlje čulo se kako bjelovarska bolnica nema predviđene smještajne kapacitete za palijativnu skrb, ali da postoje drugi segmenti za pružanje skrbi, te ih treba povezati u mrežu. Isto tako, treba više informirati stanovništvo o njihovim pravima i mogućnostima vezano uz pružanje palijativne skrbi, kako pacijentima tako i njihovim bližnjima.

Zaključak Savjeta i Tima za zdravlje je da podržavaju osnivanje Tima za palijativnu skrb, te predlažu da isti krene što prije s radom, te da se napravi plan aktivnosti za 2015. godinu.


Doktorica Sanja Mitrović-Hamzić spec.epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije održala je prezentaciju o teškoj virusnoj bolesti eboli. Obzirom da je epidemija bolesti zahvatila velik dio Afrike, te se proširila u neke druge zemlje naglasak predavanja bio je na simptomima bolesti, prijenosnicima, liječenju i zaštiti osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a