• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Svibanj
4

SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je bilo riječi o drugoj fazi popuštanja epidemioloških mjera, koja je počela danas, a kojom je predviđeno postupno reaktiviranje rada javnog i privatnog zdravstvenog sustava, ali uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. Govorilo se i o početku rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima poput frizera, brijača, salona za masažu.
Sjednica Stožera civilne zaštite BBŽ

Bilo je riječi i o trenutnoj situaciji u našoj županiji. Već 19 dana nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze virusom COVID 19. Ukupno je do sada bilo 10 zaraženih osoba u našoj županiji, a 7 ih je ozdravilo.

Na sjednici je župan Damir Bajs istaknuo kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, do sada, niti jedan zdravstveni djelatnik nije obolio od koronavirusa te da, s početkom rada zdravstvenog sustava u punom opsegu, moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bi tako bilo i dalje. 

Dr. Vesna Grgić iz Zavoda za javno zdravstvo BBŽ na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite još je jednom napomenula da popuštanje mjera ne znači da je virus nestao te da se i dalje svi zajedno moramo nastaviti pridržavati svih propisanih preporuka  jer samo na taj način možemo očuvati zdravlje svih nas.

Također, na sjednici je bilo riječi i o trećoj fazi popuštanja epidemioloških mjera koja će uslijediti 11.svibnja, a kojom će se omogućiti rad vrtića i razredne nastave od 1. do 4. razreda.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Sjednica Stožera civilne zaštite BBŽ
Sjednica Stožera civilne zaštite BBŽ
Sjednica Stožera civilne zaštite BBŽ
Sjednica Stožera civilne zaštite BBŽ
Sjednica Stožera civilne zaštite BBŽ
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a