• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Veljača
24

Sjednica Stožera zaštite i spašavanja Bbž i Županijskog zapovjedništva civilne zaštite

U povodu 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, 24. veljače 2011. godine je održana zajednička sjednica Stožera zaštite i spašavanja Bjelovarsko bilogorske županije i županijskog zapovjedništva civilne zaštite.

Sjednica je održana u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije,  a njome je predsjedao zapovjednik Zapovjedništva civilne zaštite Milan Biljan.

U uvodnom dijelu sjednice načelnik stožera zaštite i spašavanja Bjelovarsko-bilogorske županije, zamjenik župana Krešo Jelavić pozdravio je nove članove stožera i zapovjedništva Vesnu Lovčić, Jozu Kelavu i Davora Konjevića, te se osvrnuo na aktivnosti civilne zaštite na području Županije i Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata i nakon njega.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar Marijan Radoš održao je prezentaciju o postignućima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, značaju jedinstvenog broja 112, te problemima sa kojima se Područni ured za zaštitu i spašavanje Bjelovar susreće u svakodnevnom radu.

Načelnik Odjela za preventivu, planiranje i nadzor PUZS Danko Stavinoha informirao je nazočne o drugim aktivnostima Područnog ureda za zaštitu i spašavanje povodom obilježavanja  Međunarodnog dana civilne zaštite, posebice pohvalu Župana BBŽ Miroslava Čačije osnovnoškolcima povodom njihovog pravilnog postupanja prilikom pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava u naselju Katinac početkom prošlog mjeseca. Susret djece i župana upriličit će se 28. veljače 2011. godine u Osnovnoj školi Đulovac. Navedeno ukazuje da treba nastaviti aktivnosti provođenja Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja koje provodi DUZS u suradnji sa Policijskom upravom, HGSS i VZŽ.

U nastavku sjednice Branko Markota, predstavnik tvrtke DLS, izrađivača Procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od katastrofa i velikih nesreća za područje Bjelovarsko bilogorske županije, izložio je najvažnije dijelove Procjene koja je dobila suglasnost DUZS-a, te će 10. ožujka 2011. godine biti predložena za usvajanje na sjednici Županijske skupštine.

                                                                                          Danko Stavinoha

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a