• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Prosinac
3

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE BBŽ HITNO REAGIRAO U PRUŽANJU POMOĆI DARUVARSKOM DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE TEŠKO POGOĐENOM KORONAVIRUSOM

Danas je održana hitna sjednica Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije na temu trenutne situacije u Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru u kojem je u proteklih nekoliko dana 53 korisnika i zaposlenika Doma zaraženo koronavirusom.

Temeljem izvješća nadležnog liječnika ovoga trenutka nema potrebe za hospitalizacijom korisnika i zaposlenika Doma zaraženih koronavirusom, no ukoliko bude potrebe bit će premješteni na liječenje u Opću bolnicu Bjelovar koja je, opremljena potrebnom opremom i smještajnim kapacitetima, spremna u određenom trenutku reagirati i pružiti zdravstvenu zaštitu i liječenje.

Također, Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije hitno je zatražio od Ministarstva zdravstva 8 medicinskih sestara koje bi oboljelim korisnicima Doma pružale potrebnu njegu i skrb, a temeljem činjenice da su sve njegovateljice u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe zaražene koronavirusom.

Treba istaknuti kako je Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije , nakon što se zaraza koronavirusom pojavila u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe odmah reagirao na način da je poslao traženu zaštitnu opremu u Dom.

Napomenimo i to kako je temeljem zahtjeva Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije i Stožera civilne zaštite Grada Daruvara, od Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, zatražen žuran i izvanredan nadzor vezan uz provođenje epidemioloških mjera u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe u kojem je zaražena velika većina korisnika Doma, kao i sve osoblje koje pruža skrb korisnicima, njih preko 90%.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a