• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Lipanj
30

SURADNJA ŽUPANIJA SJEVERNE I SREDIŠNJE HRVATSKE

Nakon održanog sastanka u Međimurskoj županiji na kojemu su se sastala četiri Župana bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, međimurski župan Matija Posavac, varaždinski župan Radimir Čačić i koprivničko-križevački župan Darko Koren o temama i zaključcima sastanka na konferenciji za medije održanoj u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji govorio je župan Damir Bajs.

Naime, četiri hrvatska Župana sastala su se s ciljem definiranja daljnje suradnje na ključnim projektima svojih županija, ali i međusobne suradnje i potpore u realizaciji istih.

„U Međimurju smo održali sastanak četiri župana koji trebaju ustanoviti modele suradnje, na provođenju projekata, kako zajedničkih tako i pojedinačnih. To je model koji ima Slavonija, ali i Jadran, njihovi župani redovno se nalaze i zastupaju zajedničke interese. Želimo i da ovaj dio Hrvatske, kroz potpise sporazuma o suradnji, napravi zajednički nastup. Mi očekujemo da uz Bjelovarsko-bilogorsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku i Varaždinsku županiju, dođemo do suradnje na institucionalnoj bazi i da se nalazimo svakih mjesec dana, kako bismo zauzeli zajednički stav prema Vladi. Moram reći da kolege župani i ja vezano uz projekte koji su važni za središnji i sjeverni dio Hrvatske, jednako mislimo, jer interes građana mora nam biti najbitniji. Zaključili smo da ćemo imati zajednički stav na sastanku u Požegi s premijerom Plenkovićem, kako bi zatražili projekt kakav ima i Slavonija, a prihvatljiv iznos tog projekta neka bude na Vladi, ako ga ona i prihvati. Ako bi se takav projekt oformio, on bi omogućio da se fondovi EU troše i ovdje, ali na brži i jednostavniji način. Mi želimo i da ovaj dio Hrvatske ima takav projekt i to je jedan od zahtjeva koji ćemo postaviti Vladi“, istaknuo je župan Bajs.

Bjelovarsko-bilogorski župan komentirao je i važne projekte za našu županiju, ali županije sjeverne i središnje Hrvatske. 

„Mi imamo i zajedničke projekte, čak tri županije imaju spreman projekt Javno-privatnog partnerstva i mi želimo da nam Vlada da odgovor hoće li projekt biti moguć ili koji je drugi model za škologradnju. Također, jedna od tema na sastanku bio je i CGO, pa i CGO Doline. Mi ovog trenutka imamo zajednički stav, CGO Piškornica ne želi proširenje, a mi želimo imati CGO Doline zajedno s Virovitičko-podravskom županijom. Nakon potpisa sporazuma o suradnji, mi ćemo uspostaviti i formalnu suradnju, koordinaciju, te uz zajedničke redovite sastanke nastaviti formulirati politiku ovog dijela Republike Hrvatske“, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a