• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Lipanj
8

Svečanosti u povodu Dana županije, 8. lipnja

RAVNOMJERAN RAZVOJ SVIH DIJELOVA ŽUPANIJE GLAVNA SMJERNICA RAZVOJA BJELOVARSKO – BILOGORSKE ŽUPANIJE

            Bjelovarsko – bilogorska županija svoj je Dan obilježila svečanim programom koji je započeo 7. lipnja, otvorenjem izložbe „ Veliki župani bjelovarski“ u Gradskom muzeje Bjelovar, a  organizirao ju je Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Bjelovar. Na sam Dan županije, 8. lipnja izaslanstvo županije na čelu sa županom Miroslavom Čačijom polaganjem vijenca uz spomen obilježje u središnjem gradskom parku u Bjelovaru, odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima. Sveta misa, koju je predvodio biskup Vjekoslav Huzjak održana je u katedralnoj crkvi Svete Terezije Avilske.

            Svečana sjednica okupila je uz članove Županijske skupštine brojne uzvanike, predstavnike javnih ustanova, gospodarskog i civilnog života Županije, kao i visoke goste iz Ministarstva gospodarstva, rad i poduzetništva, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, čelništvo Hrvatske obrtničke komore, kao i župane susjednih županija. O radu Županijske skupštine govorio je njezin predsjednik Stanko Grčić istaknuvši da su sve odluke koje se donošene u cilju dobrobiti i boljeg života građana ove Županije, dok je župan Miroslav Čačija dao presjek svega što se radilo u proteklih godinu dana.“ Vidljivo je da smo nastavili ostvarivati sve svoje strateške ciljeve,  osigurali smo normalno funkcioniranje svih naših tvrtki i ustanova, sva sufinanciranja (prijevoz učenika, poljoprivreda i gospodarstvo - subvencija kamata, pomoć  svakom novorođenom djetetu) isplaćuju se redovno.  Čuli ste da se možemo pohvaliti i novim kilometrima asfalta u našoj županiji što financira isključivo Županijska uprava za ceste uz pripomoć jedinicama lokalne samouprave, novim kilometrima vodovoda koji sufinanciraju Hrvatske vode a projekt vodi naša tvrtka Bjelovarsko-bilogorske vode. Tu je izgradnja dviju dvorana u općinama Hercegovac i Velika Pisanica na kojima je završena faza visokog roh bau-a i slijede natječaji za njihov završetak. Uspjeli smo prenijeti, odnosno dobiti u vlasništvo, bivši vojni objekt Kukavica  u Velikoj Pisanici, kojim upravljamo već niz godina, a čime se otvaraju mogućnosti za daljnji razvoj tog sportsko-rekreacijskog centra. Među prvima u državi donijeli smo Županijsku razvojnu strategiju, i time stvorili preduvjete za povlačenje sredstava iz pred pristupnih fondova, kako jedinicama lokalne samouprave, dakle našim općinama i gradovima za infrastrukturu, tako i samim gospodarstvenicima za njihove projekte.  Pripremili smo sve za novi ustroj Hitne medicine u našoj županiji kojim će se osigurati daleko veći stupanj i učinkovitost hitne medicinske pomoći. Pohvaljujem i našu tvrtku Bjelovarski sajam d.o.o. kojoj je Županija većinski vlasnik na uspješno odrađenom Proljetnom sajmu koji je posjetilo preko 35 tisuća ljudi i na kojem su izlagači ostvarili gotovinski promet veći od 2 milijuna eura, a zaključeni poslovi su i desetak puta veći, kao i na nedavno uspješno održanom LOREKU, Skoku, Sporeku i Danima sira u gradu sira.“

             Čestitke u ime županija za govornicom je izrekao zagrebački župan Stjepan Kožić, a u ime Vlade obratio se ministar turizma RH Damir Bajs naglasivši da je od početka mandata Vlada RH u razvoj Bjelovarsko – bilogorske županije usmjerila 1,8 milijardi kuna, te da smo treća županija po visini poticaja u poljoprivredi. 

            Iz zahvalnosti na suradnji i podršci projekta „Krvavice“ predsjednik Udruge stopostotnih invalida 1. Kategorije Đuro Glogoški, županu Miroslavu Čačiji uručio je Plaketu.

Dodjeljena su županijska odličja, a ove godine devet je dobitnika.  „Povelja Bjelovarsko-bilogorske županije“ za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života od značaja za Bjelovarsko-bilogorsku županiju dodjeljena je tvrtkama Hittner d.o.o.,Intra Lighting d.o.o. i Plodovi zemlje d.o.o. Hrastovac i obrtniku Antunu Vujnoviću.

„Plaketa Tihomir Trnski“za izuzetne rezultate na obrazovnom, kulturnom, športskom i drugim područjima kulturnog života Bjelovarsko-bilogorske županije dodjeljena je    HKUD-u „Lahor“ Daruvar i Deniju Černiju.

 „Medalja Bjelovarsko-bilogorske županije“za izuzetan doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda Bjelovarsko-bilogorske županije dodjeljena je Dragutinu Kučeri,   DVD-u Čazma i Dubravki Vukoji.

U kulturno umjetničkom programu nastupili su Mješoviti pjevački zbor i Brass ansambl Glazbene škole Bjelovar, operna pjevačica Kristina Anđelka Đopar i klapa „Bjelovar“, a program je vodio voditelj HTV-a Branko Uvodić.  

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a