• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Travanj
19

SVIJETLE PRUGE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs održao je radni sastanak s predstavnicima Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba Tomislavom Buntakom prodekanom za upravu i financije, Petrom Barišićem iz Katedre za kiparstvo i voditeljem likovne radionice Svijetle pruge te načelnikom Općine Veliko Trojstvo Ivanom Kovačićem.

Tema radnog sastanka bila je održavanje ovogodišnje likovne kolonije Svijetle pruge koja će se na području Općine Veliko Trojstvo ove godine održati od 3. do 13. svibnja. Riječ je o tradicionalnoj likovnoj radionici koja će se ove godine održati po sedamnaesti put, a uz potporu Općine Veliko Trojstvo i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Naime, galerija drvenih skulptura na otvorenom Svijetle pruge nastale su međusobnom suradnjom Hrvatskih šuma, Bjelovarsko-bilogorske županije, Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba i Općine Veliko Trojstvo održavanjem istoimene terenske nastave studenata Kiparskog odsjeka izradom radova - skulptura u drvu prema zadanoj temi.

Tomislav Buntak prodekan za upravu i financije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu je istaknuo kako je to jedinstvena likovna kolonija u Hrvatskoj koja njihovim studentima pruža iskustvo rada u prirodi s drvetom i određenim alatima koje inače nemaju prilike koristiti.

Tako će biti i ove godine, a bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na sastanku je najavio kako će pokrenuti inicijativu prema Ministarstvu kulture u cilju priznavanja umjetničke vrijednosti eksponata izloženih na otvorenom, ali i tradiciji koju ta likovna radionica ima.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a