• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
16

SVJETSKI DAN PODUZETNICA OBILJEŽEN MODNOM REVIJOM UDRUGE KAMENSKO

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije u bjelovarskom Hotelu Central, modnom revijom „Jednako lijepa“ Udruge Kamensko obilježen je Svjetski dan poduzetnica.

Uoči modne revije članice Udruge Kamensko primili su župan Damir Bajs i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije predsjednica Ivana Pirin, zahvalivši im što su prihvatile poziv da organiziraju modnu reviju.
Predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj istaknula je da su ga sa zadovoljstvom prihvatile, jer Bjelovarsko-bilogorska županija prva je županija koja im je ponudila suradnju i pružila podršku koja im je itekako još potrebna. Nakon agonije koja je zatekla radnice Kamensko propašću te Tvornice i čija je sudbina potresla cjelokupnu javnost, većina njih okupila sa u Udrugu Kamensko i nastavila s radom. Podršku su im dali Hrvatsko dizajnersko društvo, brojni sponzori, a sada i Bjelovarsko-bilogorska županija. Članice Udruge Kamensko danas šivaju, održavaju tečajeve i humanitarne revije. Sa svim tim na početku revije okupljene je upoznala predjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj  pričom nazvanom „Vremeplov i Kamenskom“.  Nakon što sedam mjeseci nisu dobile plaću, štrajkale, odlučile su ne posustati nego primiti se posla.
Sve modele predstavljene na reviji u Bjelovaru šivale su radnice bivšeg Kamenskog, same su ih kreirale, šivale i nosile. Ganuta „Vremeplovom o Kamenskom“ bjelovarska publika nije krila oduševljenje onim što je vidjela na modnoj pisti, iskazavši poštovanje i divljenje naporima i hrabrosti radnica bivšeg Kamenskog.
Kadrovi s modne revija „Jednako lijepa“ održane u Bjelovaru bit će i u dokumentarnom filmu o radnicama Kamenskog i njihovoj brbi za svoja prava. 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a