• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Studeni
30

TEMELJITOM ENERGETSKOM OBNOVOM OBUHVAĆENA I PODRUČNA ŠKOLA DOLJANI

Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno je najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske. Niti u vrijeme korona krize županijske investicije nisu zaustavljene, a dio tog investicijskog ciklusa je i energetska obnova Područne škole Doljani OŠ „Vladimira Nazora“ Daruvar.
ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE DOLJANI

Škola je to na kojoj se još uvijek vide ožiljci Domovinskog rata koji će energetskom obnovom biti sanirani.

Riječ je o projektu vrijednom 1.7 milijuna kuna koji je u postupku javne nabave i pred potpisivanjem je ugovora s izvođačem radova.

Nakon energetske obnove Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će dodatna sredstva za radove koji nisu obuhvaćeni projektom, a školu će opremiti i novim namještajem, sve s ciljem kako bi učenici i zaposlenici škole imali uvjete rada i održavanja nastave primjerene vremenu u kojem živimo.

Energetska obnova OŠ „Vladimira Nazora“ Daruvar-Područne škole Doljani jedna je u nizu investicija Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Daruvara ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija na drugom je mjestu ljestvice hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo.

Najveći dio sredstava odnosi se na energetske obnove školskih zgrada, njih ukupno 44 u koje će biti uloženo 160 milijuna kuna.

Tridesetak školskih objekata već je završeno ili su radovi pri završetku,  a završetkom ukupnosti projekata energetske obnove školskih zgrada 90 posto učenika ići će u nove, modernizirane škole čime će se ostvariti zacrtani cilj župana Damira Bajsa, a to su kompletno obnovljene i opremljene sve škole kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE DOLJANI
ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE DOLJANI
ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE DOLJANI
ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE DOLJANI
ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE DOLJANI
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a