• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
24

„TOPLI OBROK – BOLJI ŽIVOT“

Udruga osoba s invaliditetom Daruvar i Osnovna škola Sirač u Daruvaru su potpisali ugovor o zajedničkom provođenju projekta „Topli obrok – bolji život“. Projekt je to koji će osigurati školske obroke učenicima iz socijalno ugroženih obitelji, a provodi ga Udruga temeljem odobrene financijske potpore od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

Na temelju Poziva za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti Ministarstvo socijalne politike i mladih i Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, u srpnju su potpisali Ugovor  o provedbi Projekta usmjerenog osiguranju prehrane tijekom boravka u osnovnoj školi djeci iz socijalno ugroženih obitelji pod nazivom „Topli obrok – bolji život“. Projektom se osigurava prehrana onim učenicima za koje do sada nisu pronađena sredstva za financiranje njihovog školskog obroka. Onim učenicima kojima je djelomično osigurano financiranje iz drugih izvora razlika troškova pokrit će se iz projekta Topli obrok – bolji život“.

Projekt se provodi u suradnji s Osnovnom školom Vladimir Nazor Daruvar, Češkom osnovnom školom Ĵana Amosa Komenskoga Daruvar, Osnovnom školom Dežanovac, Osnovnom školom Đulovac, Češkom osnovnom školom Josipa Ružičke Končanica, Osnovnom školom Sirač, Osnovnom školom Hercegovac te Osnovnom školom Nova Rača, čime je obuhvaćeno 241 dijete.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a