• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Travanj
24

TZ BBŽ NA 15. FESTIVALU CVIJEĆA ZADARSKE ŽUPANIJE

Jubilarni 15. Festival cvijeća Zadarske županije – pod nazivom „Dani cvijeća“, koji se održava od 24. do 26. travnja u Svetom Filipu i Jakovu, još jedna je prilika za promociju turizma Bjelovarsko-bilogorske županije. I ne samo to. Bjelovarsko-bilogorska županija glavni je partner ovogodišnjeg jubilarnog izdanja Festivala cvijeća na čijem je otvorenju nazočilo i izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije i njene Turističke zajednice na čelu sa županom Damirom Bajsom.

Zanimljiva poveznica tog sajma i bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, naglašeno je na otvorenju 15. Festivala cvijeća, je upravo u činjenici, kako je on svojedobno na mjestu ministra turizma 2008. godine, prihvatio da se po prvi puta upravo taj Festival održava pod pokroviteljstvom nadležnog ministarstva. Nakon toga to je postala uobičajena praksa, a kroz godine održavanja Festival cvijeća Zadarske županije  profilirao se u turistički adut, ali i u nezaobilazno mjesto svih ljubitelja cvijeća. Čulo se to i na prijemu kod načelnika Općine Sveti Filip i Jakov Zorana Pelicarića koji je ugostio delegaciju Bjelovarsko-bilogorske županije, uoči samog otvorenja 15. Festivala cvijeća. Upravo Bjelovarsko-bilogorska županija uzor je kako treba spajati zeleno i modro, a to je nešto što je prepoznao župan Bajs, za što se zalagao i kao ministar i danas ponovno kao čelni čovjek svoje Županije, istaknuo je načelnik Pelicarić.

15. Festival cvijeća Zadarske županije otvorio je župan Zadarske županije Stipe Zrilić, a okupljenima se obratio i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Naravno, uz izaslanstvo Županije, na Festivalu cvijeća županijska Turistička zajednica prisutna je i sa svojim izložbenim prostorom, a posebno je važno napomenuti kako je glavna anaržerka Festivala


Bjelovarčanka Nives Stančin Oros čije su vrijedne ruke izradile cvjetnu instalaciju „Glazbena rapsodija“. Svoju rapsodiju cvijeća, meda i vina prezentiraju i izlagači u sklopu izložbenog prostora Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Tu su je svoje mjesto pronašla Bilogorska vinska cesta i Vinarija Coner, OPG Ledinski poznat diljem Europe po svojim božurima, a Pčelarstvo Daruvar predstavlja sa širokom paletom mednih proizvoda.

           Inače, 15. Festival cvijeća održava se uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvo Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Zadarske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a