• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
9

U BBŽ ZAPOČINJE PROJEKT “ZA ŽENE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE” U SKLOPU EUROPSKOG PROGRAMA “ZAŽELI” VRIJEDAN 10,3 MILIJUNA KUNA

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s uspješnim provođenjem europskih projekata, a jedan u nizu je projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“, za koji je potpisan ugovor o provedbi projekta vrijedan 10,3 milijuna kuna.

Operativni radovi na pripremi provođenja projekta u punom su jeku, pa je u skladu s tim, danas 9. svibnja, održan radni sastanak svih partnera u projektu na kojemu je sudjelovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Riječ je o projektu putem kojeg će do radnog mjesta na dvije godine doći 70 nezaposlenih žena koje će brinuti o 350 korisnika na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Ugovor za naš projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ potpisan je 16. ožujka i mi sada postupamo po Ugovoru. Ono što smo se dogovorili je da 70 žena koje trebaju raditi u programu budu zaposlene s 1. lipnjem,  temeljem obveze da se krene s početkom mjeseca kako ne bi izgubili dio sredstava Europske unije. 170 žena se javilo, 70 je izabrano, postupak je završen, Centri za socijalnu skrb dali su popise onih osoba  koje mogu ući u program skrbi. Mi znamo da će se skrbiti o 350 ljudi, naših sugrađana. Očekujemo da se napravi tehnički dio, a to su Ugovori o radu, a govorimo o ženama koje će raditi u programu, a Ugovore će dobiti od svojih poslodavaca. To su Gradovi, Općine, odnosno primjerice naš Dom za starije i nemoćne koji će izdati te Ugovore. Treba dogovoriti s njima nakon toga i ovaj dopunski dio,  a to je da se okupe i da se s njima obavi razgovor. Neke od njih su prvi put u takvom programu i naravno trebaju pomoć. Ima žena koje su bile u programu, ima ljudi koji su pratili program, a nove treba uvesti u isti. Znamo da naš program „Zaželi“ ima najviše partnera u Hrvatskoj, s najvećim iznosom koji je odobren, sa sredstvima koje daje Županija. Ukupno je odobreno 10 milijuna kuna. Programom je predviđeno i niz tehničke opreme koju je potrebno nabaviti. Ovaj program financijski nije ni izdaleka najvrjedniji europski projekt, ali zapošljava naše žene, ima najviše korisnika, dugo traje i nama je on bitan, a u konačnici i ima dosta partnera“, istaknuo je župan Bajs.

Inače, EU projekt pod nazivom „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“  kandidiran je na Poziv Zaželi – Programa zapošljavanja žena, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, za koji je Bjelovarsko-bilogorska županija ostvarila maksimalni iznos sredstava od 9.990.690,67 kuna, a 300 tisuća kuna osigurava nositelj projekta -  sama Bjelovarsko-bilogorska županija.

Projekt će se provoditi uz potporu dvanaest partnera.

Partneri u projektu su:
1. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar
2. Centar za socijalnu skrb Bjelovar
3. Centar za socijalnu skrb Daruvar
4. Centar za socijalnu skrb Garešnica
5. Centar za socijalnu skrb Čazma

Partneri koji će zapošljavati žene, su:
6. Pomoć u kući starijim osobama Općine Veliko Trojstvo
7. Centar za pomoć i njegu u Općini Veliki Grđevac
8. Grad Grubišno Polje
9. Općina Velika Pisanica
10. Općina Berek
11. Općina Ivanska
12. Dom za starije osobe Bjelovar

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a