• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Prosinac
11

U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI 164 NOVOZARAŽENE OSOBE KORONAVIRUSOM

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 164 nova slučaja zaraze koronavirusom

Najviše novozaraženih, njih 88, s područja je grada Bjelovara, 18 novooboljelih osoba s područja je grada Daruvara, 12 novozaraženih osoba s područja je općine Rovišće, po 7 novozaraženih osoba s područja je općina Sirač i Nova Rača, po 4 novooboljele osobe s područja su grada Garešnice te općina Đulovac i Šandrovac, po 3 nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na područjima gradova Grubišno Polje i Čazma te općine Ivanska, po 2 novozaražene osobe s područja su općina Veliki Grđevac i Končanica, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Severin, Velika Trnovitica, Hercegovac, Veliko Trojstvo, Berek, Kapela i Velika Pisanica.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 51 pacijent obolio od koronavirusa, od kojih je njih 7 na respiratoru. Također, 26 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je u našoj županiji 1945 osoba.

Preminule su dvije osobe s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 53 osobe preminule od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pozivamo naše građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a