• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Prosinac
9

U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI 80 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

52 novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, 6 novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je na području općine Severin, po 3 novozaražene osobe s područja su grada Daruvara i općine Rovišće, po 2 novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja te općina Ivanska i Šandrovac, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Garešnice te općina Hercegovac, Kapela, Veliko Trojstvo i Veliki Grđevac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 42 pacijenta oboljela od koronavirusa od kojih je njih 6 na respiratoru. Također, 17 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 1818 osoba.

Preminule su tri osobe s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 51 osobe preminule od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pozivamo naše građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a