• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Prosinac
17

U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI 82 NOVA SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom.

19 novozaraženih osoba s područja je grada Daruvara, 17 novooboljelih osoba s područja je grada Bjelovara, 10 novozaraženih osoba s područja je grada Grubišnog Polja, 9 novozaraženih osoba s područja je općine Sirač, 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je na području grada Čazme, 5 novooboljelih osoba s područja je općine Đulovac, 4 novozaražene osobe s područja su grada Garešnice, po 3 novooboljele osobe s područja su općina Končanica i Ivanska, a po 1 novozaražena osoba s područja je općina Hercegovac, Rovišće, Štefanje, Šandrovac, Veliko Trojstvo i Dežanovac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 55 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 5 na respiratoru. Također, 31 pacijent je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji su u našoj županiji 1973 osobe.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 60 osoba preminulih od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pozivamo naše građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a