• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Prosinac
24

U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI 89 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 89 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

32 novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, 26 novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području grada Daruvara, 5 novozaraženih osoba s područja je općine Rovišće, po 2 novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja te općina Hercegovac, Nova Rača, Štefanje i Ivanska, a po 1 novozaražena osoba s područja je grada Garešnice te općina Zrinski Topolovac, Šandrovac, Veliki Grđevac i Velika Pisanica.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 67 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 7 na respiratoru. Također, 26 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 2103 osobe su u samoizolaciji.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 65 osoba preminulih od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pozivamo naše građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a