• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
11

U BJELOVARU ODRŽANI SUSRETI UDRUGA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM HRVATSKE I DANI OTVORENIH VRATA UTIB-A

U bjelovarskom hotelu Central prošlog petka održani su 11.Susreti udruga osoba s tjelesnim invaliditetom Hrvatske i Dani otvorenih vrata Udruge tjelesnih invalida Bjelovar. Susretima je prisustvovao i župan Damir Bajs.

Susreti udruga osoba s tjelesnim invaliditetom Hrvatske tradicionalno je događanje na kojem su, ove godine, sudjelovali predstavnici i članovi sedam udruga iz županija širom Hrvatske.  Osim rekreativnog dijela događanja u kojem su se sudionici mogli okušati u nekim sportskim disciplinama, u okviru Dana otvorenih vrata Udruge svi zainteresirani mogli su se upoznati s brojnim projektima koje Udruga provodi.

Župan Damir Bajs zahvalio je Udruzi na svemu što radi za svoje članove, ali i sve ostale: „Moram reći da je naša bjelovarska Udruga jedna od najaktivnijih u Hrvatskoj , ima veliki broj članova , pokriva gotovo polovicu županije i vrlo je aktivna u prikupljanju sredstava kroz projekte Europske Unije. Meni je drago da smo i mi jedan od partnera, i partneri smo na nizu drugih programa. Posebno bih zahvalio Udruzi  što je u trenutku kad je trebalo pomogla Županiji da se prijavi, temeljem tadašnjeg propisa, za asistente u nastavi u našim školama. Naime, Županija svake godine ima politiku da sva djeca, neovisno u uspjehu na natječaju , imaju pravo na svog asistenta. Mislim da je to važno da upravo mladi moraju imati sav standard koji se očekuje .“

Na otvorenju 11.Susreta udruga  osoba s tjelesnim invaliditetom Hrvatske župan  Bajs uručio je svjedodžbe polaznicima informatičkog tečaja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a