• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Prosinac
11

U Ivanskoj i Grabovnici potpisani sporazumi o namjenskoj pomoći za provedbu projekta energetske učinkovitosti

Zamjenik župana Neven Alić potpisao je sa Općinom Ivanska i Područnom školom Grabovnica, Osnovna škola Čazma, sporazume o namjenskoj pomoći za provedbu projekta energetske učinkovitosti. Namjenska sredstva koja će Općina Ivanska i škola u Grabovnici dobiti od Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske iskoristiti će se za promjenu stolarije na Područnoj školi u Grabovnici i na Vatrogasnom domu u Samarici.

Zamjenik župana je u pratnji pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i nacionalne manjine Anom Antolović,  ova dva sporazuma potpisao sa načelnikom Općine Ivanska Josipom Bartolčićem  i ravnateljicom Područne škole u Grabovnici Anđelkom Turković. Općina Ivanska za ovu će namjenu od Ministarstva gospodarstva  dobiti 20,000 kuna, a škola u Grabovnici 40,000 kuna.
Ovi sporazumi dio su Programa energetske učinkovitosti Ministarstva gospodarstva u okviru kojeg je sa Ministarstvom Bjelovarsko- bilogorska županija nedavno potpisala Sporazum o namjenskoj pomoći  za provedbu Projekta energetske učinkovitosti na zgradama u vlasništvu Županije. Bjelovarsko- bilogorska županija je ovim sporazumom dobila 200,000 kuna od resornog ministarstva. Novac dobiven ovim sporazumom namijenjen je za obnovu stolarije na dvjema osnovnim školama, Češkoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog u Daruvaru i Osnovnoj školi Čazma, kao i za obnovu društvenih domova u Ivanskoj i u Bereku.
Obnova Društvenog doma u Bereku već je u tijeku. U planu je i obnova stolarije na Društvenom domu u Ivanskoj, kao i obnova stolarije na Sportskoj dvorani u Čazmi.
Zamjenik župana Neven Alić istaknuo je kako bi idealno bilo u svim domovima na području Bjelovarsko-bilogorske županije promijeniti stolariju kako bi u segmentu energetske učinkovitosti bili među najnaprednijim županijama u Hrvatskoj.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a