• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Listopad
31

U MINISTARSTVU REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU POTPISAN UGOVOR ZA UREĐENJE POTKROVLJA OŠ MATE LOVRAK

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisala je Ugovor o sufinanciranju projekta OŠ Mate Lovraka – uređenje potkrovlja u knjižnicu i informatičku učionicu s ministricom Gabrijelom Žalac.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija na Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama, prijavila je Osnovnu školu Mate Lovrak Veliki Grđevac i to za projekt uređenje potkrovlja u knjižnicu i informatičku učionicu. Projekt ukupne vrijednosti 625.000 kuna Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU sufinancirat će s 250.000 kuna, a Bjelovarsko-bilogorska županija financirat će preostali iznos.

Inače, u Ministarstvu regionalnoga razvoja, ministrica Gabrijela Žalac potpisala je s gradonačelnicima i županima ugovore vrijedne 42 milijuna kuna o sufinanciranju 47 objekata.
„Iznimno sam ponosna što smo pronašli način za sufinanciranje projekata koji će poboljšati uvjete za rad u školama, unatoč činjenici da obnova i poboljšanje materijalnih uvjeta u školama nisu prihvatljivi troškovi za sufinanciranje EU sredstvima u ovom programskom razdoblju.“ istaknula je ministrica Žalac prilikom potpisivanja ugovora.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a