• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Siječanj
2

U POVODU GODIŠNJICE SMRTI ANTE RADE


Zamjenici župana Krešo Jelavić i Saša Lukić, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina te pročelnik Vijeća ogranak Matice hrvatske Bjelovarsko – bilogorske županije polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na posljednjem počivalištu Ante Rade na groblju Borik u Bjelovaru, odali su počast i prisjetili se bivšeg zamjenika župana, koji je zbog bolesti  preminuo prije pet godina.
Ante Rade dužnost zamjenika župana obnašao je u dva navrata, od 17. svibnja 1997.  godine do 28. rujna 1999. godine i 11. srpnja 2000. do 18. lipnja 2005. godine.
Osim što je bio na visokim političkim dužnostima na županijskoj razini, u kulturnoj  je javnosti bio prisutan sudjelujući u radu Matice hrvatske, a mnogi ga znaju kao pisca priča i drama, voditelja najznačajnijih kulturno – umjetničkih društava na ovom prostoru, začetnika neovisnog novinarstva i jednog od osnivača Bjelovarskog kazališta. Gospodin Ante Rade izabran je za predsjednika Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture 25.03.2003. godine, i na toj funkciji je bio do smrti.

 

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a