• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija
Uvodna riječ

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Srpanj
3

USKORO ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE DOLJANI- RASPISAN NATJEČAJ ZA IZVOĐAČA RADOVA

Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno je najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske. Niti u vrijeme korona krize započete županijske investicije čija vrijednost iznosi 330 milijuna kuna nisu zaustavljene već su nastavljene, a osim toga pojačane su novim investicijskim ciklusom vrijednim 110 milijuna kuna.
Područna škola Doljani

Dio tog investicijskog ciklusa je i energetska obnova Područne škole Doljani OŠ „Vladimira Nazora“ Daruvar na kojoj se još uvijek vide ožiljci Domovinskog rata koji će se energetskom obnovom sanirati. Za projekt vrijedan 1.7 milijuna kuna raspisana je javna nabava za izvođača radova. Nakon energetske obnove Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će dodatna sredstva za radove koji nisu obuhvaćeni projektom, a školu će opremiti i novim namještajem.

Energetska obnova OŠ Vladimira Nazora Daruvar-Područne škole Doljani jedna je u nizu investicija Bjelovarsko-bilogorske županije koja je ulaganjima u školstvo u iznosu od 40 milijuna kuna  grad Daruvar pretvorila u veliko gradilište.

Već je završena energetska obnova Glazbene škole Brune Bjelinskog, u dogradnji je Češka osnovna škola, a projektom energetske obnove obuhvaćene su i Matična škola Vladimira Nazora, Tehnička škola Daruvar – Strojarsko-prometni praktikum, Tehnička škola Daruvar-strojarsko-prometni praktikum P,  Osnovna škola Vladimira Nazora- Frankopanska.

Područna škola Doljani jedna je od 44 školske zgrade na području naše županije koje su u potpunosti obnovljene, na kojima su radovi u tijeku ili ih energetska obnova tek očekuje, a čija ukupna vrijednost iznosi 160 milijuna kuna.

Završetkom projekata energetske obnove školskih zgrada 90 posto učenika ići će u nove, modernizirane škole, a time će se ostvariti zacrtani cilj župana Damira Bajsa, a to su kompletno obnovljene i opremljene sve škole kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač.

Naime, omogućavanje našim učenicima kao i svim zaposlenima u školstvu i obrazovanju standard primjeren vremenu u kojem živimo visoko je na ljestvici prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja je na drugom mjestu ljestvice hrvatskih županija po ulaganjima u obrazovanje i druga kada je riječ o povlačenju sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Područna škola Doljani
Područna škola Doljani
Područna škola Doljani
Područna škola Doljani
Područna škola Doljani
Područna škola Doljani
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a