• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Listopad
29

USKORO OBNOVA DOMA ZA STARIJE OSOBE U BJELOVARU TRENUTNO NAJVRIJEDNIJEG PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Još jedna investicija Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Bjelovara uskoro će u realizaciju, a riječ je o kompletnoj energetskoj obnovi Doma za starije osobe, projektu vrijednom 14 milijuna kuna za koji je u tijeku natječaj za izvođača radova.
DOM ZA STARIJE OSOBE U BJELOVARU

Prvi je to ozbiljniji zahvat obnove Doma za starije osobe u Bjelovaru od njegovog otvorenja prije trideset godina. Donijet će to novi standard življenja i ugodniji boravak za 260 korisnika Doma, ali i 76 zaposlenika.  Posljednjih trideset godina bjelovarski Dom za starije osobe bavi se pružanjem stanovanja, prehrane, njege i brige o zdravlju za naše građane treće životne dobi.

Inače, ovo je najveća investicija u županiji kada govorimo o energetskoj obnovi bilo kojeg objekta u školstvu i zdravstvu, a naša županija smjestila se na drugo mjesto ljestvice od svih hrvatskih županija kada govorio o povlačenju europskih sredstava za energetsku obnovu putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Uz projekt temeljite obnove Doma za starije osobe u Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi u partnerskom odnosu sa svojim ustanovama još niz projekata na području grada Bjelovara, poput gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, energetske obnove bolnice ili pak gradnje nove zgrade glazbene škole Vatroslava Lisinskog, a riječ je o projektima ukupno vrijednima 400 milijuna kuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
DOM ZA STARIJE OSOBE U BJELOVARU
DOM ZA STARIJE OSOBE U BJELOVARU
DOM ZA STARIJE OSOBE U BJELOVARU
DOM ZA STARIJE OSOBE U BJELOVARU
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a