• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Svibanj
14

Uz zvuke Straussa do Guinnissovog rekorda

Maturanti Bjelovarsko-bilogorske županije ponovno su među tridesetak tisuća maturanata u 6 zemalja u ovom dijelu Europe, koji će 15. svibnja (petak) 2009. godine u 12 sati, u sinkroniziranom istovremenom plesu pokušati oboriti prošlogodišnji Guinnissov rekord.

                        Njih gotovo sedamsto, točno u 12 sati zaplesat će Straussovu Quadrillu  u Bjelovaru na Trgu Eugena Kvaternika, u Garešnici na Trgu Hrvatskih branitelju, u Grubišnome Polju na Trgu Bana Jelačića i u Čazmi na Trgu čazmanskog kaptola.
            Bjelovarsko-bilogorska županija četvrtu se godinu za redom uključuju u sinkronizirani ples maturanata cijelog svijeta, na ulicama i trgovima svojih gradova, uz Straussovu glazbu emitiranu preko satelitskog radija. Istovremeno, ples će izravno biti prenošen preko satelita Hot Bird 3, a snimka će se vidjeti na Euro News i CNN World Report.
              Petnaest minuta prije početka plesa, u 11,45 sati, preko satelitske veze, s Trga Eugena Kvaternika u Bjelovaru, maturante Bjelovarsko-bilogorske županije pozdravit će župan Miroslav Čačija i otvoriti Maturalnu paradu Bjelovarsko-bilogorske županije 2009. godine.
 
PROGRAM:
11,30 POZDRAV MATURANATA NA TRGOVIMA GRADOVA BBŽ
           UKLJUČENIH U MATURALNU PARADU – BJELOVAR, ČAZMA,
           GAREŠNICA, GRUBIŠNO POLJE
           Prigodno obraćanje gradonačelnika         
                                                                                                                         
11,45 POZDRAV I OBRAĆANJE MATURANTIMA BBŽ ŽUPANA MIROSLAVA
         ČAČIJE IZ STUDIJA BBR-a SVIM MATURANTIMA SUDIONICIMA
         BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE  
  
11,52 ČITANJE ZAKLETVE O NENASILJU ( čita se u svakom gradu )
11,56  IZRAVNO UKLJUČENJE U STRAUSSOVU ČETVORKU ( najavljeno je uključenje 60-tak radio postaja na 60 – tak lokacija; s područja Bjelovarsko-bilogorske županije uključuju se Bjelovarsko-bilogorski radio, Krugoval Garešnica, Radio Grubišno Polje )
 
12,00 PLES STRAUSSOVE QADRILLE

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a