• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
24

VLAKOM KREACIJE DO BAZENA IMAGINACIJE

Na svečanosti u Europskom domu u Zagrebu potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić uručio je 15 ugovora u sklopu 4. poziva Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu, za projekte vrijedne 376 milijuna kuna koji će se financirati u okviru Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“. Bespovratna sredstva iznose 356,7 milijuna kuna od čega će iz Europskog fonda za regionalni razvoj biti isplaćeno preko 291 milijuna kuna, iz državnog proračuna 65,5 milijuna kuna dok je doprinos korisnika 19,2 milijuna kuna.

Među potpisnicima ugovora našao se i projekt s područja Bjelovarsko-bilogorske žuapnije, točnije izgradnja bazena i rekreacijskog centra na području Općine Veliki Grđevac. Ugovor s ministrom Grčićem je potpisao načelnik Općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac, a prisustvovao je i zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić.

Riječ je o projektu vrijednom 19.076.515,54 kn od čega su 15.535.914,25 kn bespovratna sredstva Europske unije.

Projekt podrazumijeva rekonstrukciju, dogradnja i prenamjena postojeće sportsko-rekreacijske građevine i bazena, te izgradnja novih bazena i igrališta tenisko i odbojkaško. Projekt „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“ je projekt javne turističke infrastrukture lokalnog karaktera s ciljem razvoja selektivnog oblika turizam kao što je sportsko-rekreativni i dječji/obiteljski turizam. Projekt doprinosi raznolikosti turističke ponude, razvoju gospodarstva i stvaranju novih radnih mjesta.
Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije izradila je cjelokupnu projektnu prijavu koja se sastoji od prijavnih obrazaca te Studije izvedivosti i Analize troškova i koristi. Nositelj projekta je Općina Veliki Grđevac.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a