• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Travanj
27

XI. državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju

XI. državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju održala se 27. travnja 2012. godine u Bjelovaru.

Škola domaćin bila je Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar. Pokrovitelji Smotre bili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te Bjelovarsko-bilogorska županija.
U školskoj dvorani srednjih škola učenici su prezentirali svoje radove i projekte. Na XI. smotri u Bjelovaru sudjelovali su učenici i njihovi mentori iz svih regija Hrvatske. Prijavila su se 84 učenika i 52 mentora iz 26 strukovnih škola - što je najveći odaziv u povijesti održavanja ove smotre.
Smotra je  prilika da se pokažu primjeri dobre prakse iz strukovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje, razmijene iskustva te stekne uvid u različite načine rada s ovom populacijom mladih. Još uvijek u pojedinim županijama, imaju otežan pristup sustavu srednjoškolskog obrazovanja. Možda je jedan od glavnih razloga nedovoljna senzibiliziranost  javnosti i suradnja između nadležnih državnih i lokalnih uprava, institucija, obrazovnih ustanova te civilnog sektora.
Stoga je nužno sustavno raditi na stvaranju pozitivnog ozračja kako bi se mlade s teškoćama u razvoju što učinkovitije uključilo u svijet  srednjih škola, a kasnije i na tržište rada čemu pridonosi i održavanje događanja kao što je ova državna smotra.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a