• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
1

ZAMJENICA ŽUPANA ĐURĐICA IŠTEF BENŠIĆ OBIŠLA PROMETNICU PATKOVAC - DAUTAN

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić u pratnji predstavnika Županijske uprave za ceste, Općine Nova Rača i predsjednice MO Patkovac Marije Birt obišla je prometnicu koja prolazi kroz naselja Dautan i Patkovac.

Naime, mještani Mjesnog Odbora Patkovac već duže vrijeme traže obnovu spomenute dionice, a ovih dana anonimnim pismom obratili su se nizu institucija među kojima i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Smatraju da spomenuta dionica prije svega svojom širinom ne zadovoljava traženim zahtjevima sigurnosti prometovanja za sve sudionike u prometu. Smatraju da prometnicu treba proširiti, a u prilog tomu ide i činjenica, navode u anonimnom pismu, kako je promet iz dana u dan na relaciji Patkovac - Dautan sve gušći.

Zamjenica župana Durđica Ištef Benšić obišla je dionicu i uvjerila se u stanje stvari, a riječ je o dionici dugoj 2645 metara od čega je svega 871 metar u nadležnosti Županije, odnosno Županijske uprave za ceste, dok veći dio prometnice ulazi pod ingerenciju Grada Bjelovara. Ono što ŽUC može napraviti za početak je izrada troškovnika za svoj dio dionice u dužini od 871 metra. Kako se čulo tijekom obilaska, a vezano uz obnovu prometnice, potrebna je suradnja i Grada Bjelovara, i u doglednoj budućnosti jedno od rješenja nameće se izrada potrebnih dokumenata i potom kandidiranje obnove te prometnice na neki od fondova bilo državnih bilo Europske unije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a