• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Lipanj
7

ZAMJENICA ŽUPANA NA DANU OPĆINE VELIKA PISANICA

U ime bjelovarsko – bilogorskog župana Damira Bajsa na obilježavanju Dana Općine Velika Pisanica bila je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić. Nakon mise u crkvi Svete Magdalene u Velikoj Pisanici položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje. Načelnik Fredi Pali, koji je ponovno na netom održanim lokalnim izborima dobio povjerenje stanovnika Općine Velika Pisanica, naglasio je da je dužnost lokalnih čelnika služiti narodu i raditi na razvitku što će on činiti i dalje.

Stanovnike Općine Velika Pisanica pozdravila je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić uputivši im čestitke u povodu Dana općine sa željom da nastave tempom kojim su krenuli i da svi planirani projekti budu i ostvareni.
Sadašnji, ali i budući gospodarski razvoj Velika Pisanica temelji na razvoju obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji posebice onoj ekološkoj. Strateški dokument koji definira gospodarski razvoj u narednih 5 do 7 godina je “Program gospodarskog razvitka Općine Velika Pisanica”.
Program gospodarskog razvitka Općine Velika Pisanica predstavlja određenje lokalne samouprave da gospodarski razvoj ne prepusti planiranju na osnovu proračunske godine i razmišljanja ljudi koji kreiraju godišnji budžet Općine, već da u taj zahtjevan posao uključi uspješne poduzetnike i stručnjake koji promišljaju proaktivno i dugoročno, a spremni su svoja znanja, vještine i iskustvo uložiti u dobrobit zajednice u kojoj žive. Strateški dokument izrađen je u skladu sa Regionalnim operativnim programom Bjelovarsko – bilogorske županije, strateškim dokumentima RH i metodologijom EU. Gospodarska je strategija realizirana u suradnji sa lokalnom razvojnom agencijom grada Bjelovara Poslovni park Bjelovar d.o.o. Iako je strateški dokument usvojen krajem 2006. godine, razvojni projekti koji su u njemu navedeni poput Poduzetničkog inkubatora ili Poslovne zone su već realizirani ili su u fazama realizacije.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a